Ett yl i mörkret

I måndags morse skällde en hund i huset precis när jag skulle till jobbet och Troll svarade med ett par skall. Jag sa ajabaja, men var ju tvungen att gå. Väl ute hörde jag en hund som skällde inifrån, men det var svårt att avgöra om det var Troll eller den okända hunden jag hörde.

MEN igår morse blev jag rejält misstänksam när jag återigen hörde en hund skälla och yla rediga vildmarksyl någonstans i huset. Typiskt nog hörde även den ena hyresvärden det där han stod, rökandes, på trappen till deras kontor. Jag smög uppför trapporna och kunde lokalisera oljudet till min lägenhet. Jäkla skit! Jag låste snabbt upp och gav Troll en snabb utskällning! Sådär gör man bara inte! Sen fick jag ju vackert pallra mig iväg, men då var det tyst iaf.

Jag blev ju rejält orolig igår, dels undrar jag varför en nio år gammal hund plötsligt får för sig att göra oljud när han är ensam hemma och dels tänker jag ju på mitt lätt forcerade lägenhetsbyte som är planerat, egentligen helt emot min hyresvärds vilja. Det är ju själva fan om de ska få vatten på sin kvarn!

Jag tror att Troll kan vara påverkad av att vi flyttade i helgen och av den anledningen är lite otrygg. Jag misstänker också starkt att någon av tikarna i vårt hus löper, för båda killarna är som klistrade mot golvet i trapphuset och i hissen. Jag hoppas att det är de båda skälen och inte något mer varaktigt.. Tyvärr kan väl även flytten till nästa lägenhet göra att han blir ännu lite mer otrygg och därför börjar yla där med? Det vore ju riktigt tråkigt. Vi ska dessutom ha en extra hund den veckan, border collie-flickan Scilla, som ska bo hos oss medan matte är på semester. Frågan är då om närvaron av en söt tjej kommer göra Troll mer eller mindre benägen att yla i den nya lägenheten?

Jag tog extra tid både igår och idag på morgonen och kramade och klappade på Troll innan jag gick för att få honom att känna sig mer harmonisk och i morse var det faktiskt tyst när vi gick hemifrån, som tur var. Åh, jag hoppas verkligen att detta inte kommer att bli ett problem..

Publicerat på 13 februari 2013, i Just nu. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

 1. Uj jag hoppar verkligen inte att det blir ett problem

  Gilla

 2. Jobbigt. Håller tummarna för att det snabbt går över.

  Gilla

 3. Han är väl som sin syster, sångbegåvad 😉
  Sia drar igång hela gänget på en ylkonsert då och då med ojämna mellanrum. Ibland hemma. Ibland i bilen (oftast). De håller inte alls på länge, max 1 minut skulle jag tro. Men det känns ju länge när det inte passar…

  Gilla

  • Det är ju iofs kul att de har en kreativ begåvning 😉

   Troll har ylat i bilen nån gång ibland när han blivit lämnat och sett mig gå iväg och han kan yla om jag går ut med Monster för att träna och han är lämnad hemma, men han har aldrig ylat när jag har gått till jobbet förut. Det var nytt! Får väl hoppas att han bara håller på en kort stund om han gör det igen..

   Gilla

%d bloggare gillar detta: