Agilitytävling i Valla ridhus!

Igår var det dags för årets första tävling! En hemmatävling där jag hjälper till en del som funktionär. Det blir ibland lite pyssel att hjälpa till och dessutom hinna med att värma upp och gå av, men det gick rätt bra. Utöver det fick jag äran att köra med Johannas lilla staffeflicka Faile så jag hade fullt upp!

Först ut var Faile i agilityklass. Vi har inte hoppat ett hinder ihop någonsin och Faile kändes lite skeptisk innan. ”Vad är du för en konstig tant?” liksom. Hon var inte så pepp på att kampa, även om hon ställde upp lite grann. Vi peppade mer genom att småbusa, knuffas lite och slickas i ansiktet (Faile då, inte jag..). Väl på banan tuffaste hon på ändå i bra fart! Vi fick ett par missförstånd vid svängar där jag tänkte åt ena och Faile åt andra hållet och så gjorde hon en riktig katapultgunga, annars gick hon jättefint! 5 fel och en 8e placering fick vi på det!

I Monster agilityklass var planen att jag snabbt skulle skicka in honom i en tunnel och sen illrusa åt andra hållet för att hinna ett blindbyte. Döm om min förvåning när Monster inte alls dök upp på min högra sida som planerat utan plötsligt var på balansen till vänster om mig! Mitt ansiktsuttryck måste ju varit oslagbart 😉 Vi diskade oss en gång till på samma ställe, när Monster tog däcket istället för balansen och vi båda nästan rusade rakt in i Åsa, men utöver de två fadäserna så kändes han rätt så fin! Lite väl het kanske, men fin 🙂 Failes hoppklass var nästa och innan den ville hon inte kampa alls. Däremot sprang hon jättefint när vi väl var på banan! Det gick riktigt bra, och vi var nolla rätt långt, sen vippade jag ett hinder med handen… Suck liksom! Efter det tappade jag henne och hon tog fel hinder, jag blev rätt ställd av min rivning.. Men hon gick så fint så fint, det hade varit spännande att se hur långt det hade räckt om vi hade nollat!

Monster var sist ut i sin hoppklass och han gick så himla fint! Vi fick ett strul vid ett hinder som skulle tas från baksidan och Monster var plötsligt över fel hinder, men jäklar vad fint han gick både före och efter disken! Jag kände mig så glad efteråt! Vi är verkligen ett team nu, Monstret och jag 😀

Under kvällen kände jag tyvärr att min hals blev mer och mer öm och när jag kom hem hade jag ont i kroppen och kände mig helt slut. Vi kollade på senaste Bond-filmen, men jag somnade i soffan före 21 tror jag. Jag vaknade till när filmen var slut och gick ut med hundarna, gick och lade mig och sov sen till 7… Just nu känner jag mig rätt risig tyvärr, vi får väl hoppas att jag repar mig snabbt, jag har ju (som vanligt) inte tid att vara hemma från jobbet….

Publicerat på 17 februari 2013, i Agility, Monster, Tävla. Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

  1. Två lite otippade händelser på en och samma tävling är inte dåligt! Men det såg fint ut med både Faile och Monster!

    Gilla

  2. Jätte tack för att du sprang med Faile! Har kikat på filmerna och det ser ju väldigt fint ut! Ni har ju aldrig kört ihop innan så jag tycker ni båda två fixade det jättebra! Framför allt ser ni ju ut att ha kul, vilket var hela tanken med att låta Faile tävla! Att hon skulle ha roligt! Så tack, tack igen och krockar det på något sätt igen så att jag inte kan köra henne har jag ju både dig och Johanna som back-up förare! 🙂 vill du se filmerna?

    Gilla

%d bloggare gillar detta: