Hus vs lägenhet

Jag har sen vi flyttat hit till huset upptäckt tre saker.

1. Hus är kallare än lägenheter. Det var ju förstås inte en överraskning men 16 grader i köket är ju lite väl kyligt. 20 grader i kontoret och 19 i vardagsrummet (efter lite eldning) är däremot helt ok! Man vänjer sig lätt vid att temperaturen är runt 20 grader snarare än 25. Det är till och med behagligt 🙂 Att golvet är kalla löser vi med sockor och tofflor. Plötsligt har vi insett varför folk en gång i tiden började med mattor, det är ju inte en inredningsdetalj utan en nödvändighet för ökad fysisk trivsel!

2. Brandvarnare är känsliga grejer. Kanske är de känsligare i hus? I lägenheten har brandvarnaren tjutit en gång, efter en varm dusch där den började tjuta av ångan. I Jönkan däremot tjöt den inte trots att hela lägenheten var rökfylld när jag glömde en stekpanna med mat i med plattan på högsta värme. I huset har jag egenhändigt satt igång brandvarnaren tre gånger, alla tre gångerna på grund av eldning i kaminen (inte matlagning, om nu någon trodde det).

3. Extra husdjur. Vi har två hundar och två katter. Jag vill ha en hund till. Pascal vill inte ha något mer djur. Ingen vill ha en husmus. Trots det så har vi fått just en sådan. Den bor under diskbänken och orsakade en lätt hjärtattack när jag såg den kila iväg när jag öppnade luckan. Dessutom upphävde jag ett kvinnligt skrik som kan få en att tänka på filmer när kvinnor i liknande situationer ställer sig på en stol. Jag hoppade inte upp på en stol, men likväl blev jag lite chockad när något rörde sig bredvid soporna. Projekt avhysa objuden gäst ska påbörjas när vi bara skaffat en musfälla, helst av sorten till bara fångar, inte dödar.

Jag måste nog tillägga att jag trots en och annan nackdel med hus så tokgillar jag att bo här!! Ifall någon undrade alltså 😉

I övrigt är jag däckad idag också. Jag tror dessutom att jag kommer stanna i soffan imorgon också. Seeegt…

Publicerat på 19 februari 2013, i Husprojektet. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

 1. Det finns en dosa som man sätter i kontakten som ger ifrån sig ljudvågor då stt mössen håller sig borta.Börje har en på Kulltorp.fungerar bra.Finns på clas olsson för ett par hundra!
  Kram/Bitte

  Gilla

  • Kan man inte själv reagera på det där ljudet? Jag har hört att man kan det. Och hundarna och katterna? Tycker det verkar mord läskigt det där..

   Gilla

   • Nej den hörs inte det är så höga toner som bara möss hör .Fritjof reagerar inte.Simon bodde i ett torp ett tag i Örebro där det var möss i väggar och skåp.Alla försvann jag tror det sträcker sig en bra bit utanför huset också Det är bärt att pröva Du slipper ha ihjäl mössrn och slipprr att förgifta dem!Värt ett försök.
    Bitte

    Gilla

 2. vi har en sån i stugan och jag kan höra den ibland, men den är inte otäck (det finns de som är riktigt otäcka, Daniels föräldrar har en sån i växthuset, jag kan inte vara där…). Hundarna har jag aldrig sett reagera på den.

  Gilla

%d bloggare gillar detta: