Halt Troll och en massa skitgöra

Vacklande hälsa har varit fokus den senaste tiden. Dels har vi ju då min förkylning som satt mig ur spel hela förra veckan och som fortfarande håller mig i schack med hosta, en himla massa snorande och trötthet. Jag är iaf på bättringsvägen och överlevde en dag på jobbet igår utan att däcka efteråt. Ett stort framsteg 🙂

Tyvärr har Troll blivit jättehalt, han var som vanligt i lördags på dagen, sen åkte jag på årsmöte och efteråt kunde Troll knappt gå. Det är efter vila han blir så stel att han bara stapplar fram, men efter några meter syns ingenting förutom kanske en lätt markering som kan anas. Typiskt nog hade jag anmält honom till ett lopp i Laxå samma dag, slumpen är ju märklig ibland? Nu fick jag dra tillbaka anmälan och plocka fram Rimadyl istället. Trolle har klarat sig utan Rimadyl sen förra sommaren, men nu får det bli en kur eftersom han fortfarande är riktigt halt efter vila. Dessutom blir det pyjamas (nät-back-on-track) på inomhus och varmare täcke utomhus. Massage bör han få också, men jag vet att han kommer bli väldigt tjurig så det tar emot lite att ge honom det…

Utöver hälta så var Troll lös i magen i torsdags. Jag fastade honom först, men när det gick över så fick han äta lite mat ändå. Dagen efter bajsade han fast, men det var en märklig konsistens på det. Jag petade med pinne och trodde knappt mina ögon när det var en tygtass i skiten! Den här gamla och förståndiga hunden har alltså ätit upp delar av en leksak.. Inte så bra och tur att den kom ut!

Även Monster har haft en del i skitgörat, han bajsade ut en rejäl mask i lördags… Nu blir det avmaskning! Undrar vart den kommer ifrån, han äter ju inte bajs längre och just vuxna hanhundar ska ju ha lägst risk för maskangrepp har man ju hört. Monster får vara undantaget från den regeln! Dessutom har Monster blivit tjock. Inte bara lite tjock utan jättetjock! Jag fick en chock när jag vägde honom förra vckan och han gått upp från 22-23 kg till 25! När hände det liksom? Jag har sakteligen bytt över från det bra men svindyra Eukanuba Dermatosis (829 kr för 12 kg, 22/15) till det lite billigare Robur Active & Sensitive (599 kr för 15 kg, 22/16) och trots att det inte är ett särskilt fett foder utan ungefär samma som dermatosis så har Monster svällt upp även att jag har minskat på maten! Jag håller på att minska fodret ännu mer, men inte går han ner inte? Det verkar som att han kan äta väldigt lite av denna nya mat? Han äter bra och magen är fin så för övrigt så funkar den nya maten bra. Nu är det bantning som gäller! Utökad motion är ju lite lurigt såhär under lågsäsong när matten och Trollet är lite risiga och när jag dessutom har fullt upp med flyttpackning denna vecka, men maten kan nog dras ner på lite till!

Publicerat på 26 februari 2013, i Hundfoder, Monster, Troll. Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

 1. Kaia har åxå blivit tjockare på Robur, tydligt tjockare…

  Gilla

 2. Usch så tråkigt med halt Troll 😦
  Jag hade också hoppats på att Sigge skulle kunna äta mindre av Robur, men icke…. 8 dl om dagen. Jäkla elefant 😛

  Gilla

 3. Neeej, vad tråkigt med Trolls hälta. 😦
  Konstigt att Monster blivit så stor. Harry och Hilja äter ju Robur (och Klass) och är smäckra och fina. 🙂 Tur att du börjar känna dig piggare, hoppas det håller i sig.

  Gilla

 4. Men vad tråkigt med Troll 😦 Han som varit så fin nu!
  Haha – jättetjockt Monster, men det måste ju ha att göra med att det är mindre protein i fodret också – då måste det ju gå in mer kolhydrater istället?

  Lise-Lotte – 8 dl var väl inte så mycket, Immer äter 5 dl om dagen och han är ju jätteliten i jämförelse!

  Gilla

 5. Kezo har också blivit tjock märkte jag igår!! Han får nog gå över på seniorfodret!!

  Gilla

  • Mm jag ska försöka få över Mon på maintenance istället.. Anna sa att det kanske är för mkt kolhydrater i fodret eftersom proteinet är så lågt och att det är det som gör dem tjocka?

   Gilla

%d bloggare gillar detta: