Hur mår Troll?

Det har ju varit lite spridda rapporter om Trollebollens hälsa. Än är det hälta och än är det problem i de bakre regionerna. Det känns därför skönt att kunna skriva att Troll överlevde sina rump-problem utan behandling – denna gång! Det har alltså gått över utan behandling, däremot kommer det ju säkert att komma tillbaka och då är frågan om man ska behandla med tablett igen eller kastrera?

Vad gäller hältan och artrosen så har han haltat lite efter vila på höger fram. Nu har han ätit Canidryl (Rimadyl) i 3 veckor och han är bättre. Tabletterna tar slut idag och jag tänkte avvakta några dagar och se om han klarar sig utan. Gör han inte det är det bara att hämta ut nya på apoteket! Det är ju inte otroligt att han måste stå på smärtstillande, men jag är glad om vi kan slippa det ett tag till.

I övrigt mår han strålande! Hans päls har faktiskt aldrig sett såhär bra ut! Pigg, glad och full av bus, det är min 9-åring det 🙂

Monster, som ju plötsligt blev riktigt fet, är snart nere på normala nivåer hull och midja. Jag har bantat långsamt och han har inte hjälpt till genom att stjäla kattmat så fort han kommit åt.. 😉 Innan säsongen börjar på allvar ska han minsann vara i form! Om snön försvinner kanske t o m matten lyckas få motivation för att jogga och det ska väl få oss båda i form. Intervaller känns som en bra idé. När våren kommer. Om snön slutar falla.. 

Publicerat på 19 mars 2013, i Just nu. Bokmärk permalänken. 11 kommentarer.

 1. Vad skönt att Troll är pigg och glad! Håller tummarna för att han slipper stå på smärtstillande! Ju mindre man tutar i dem desto skönare känns det ju 🙂

  Gilla

 2. Åh vad skönt att höra! Jag håller tummarna stenhårt att Troll fortsätter må prima!

  Gilla

 3. Har antagligen tagit upp det förut men gör det igen… är det möjligt att han har problem med ichiasnerven? Som sin syster? Den hamnar i kläm ibland och då gör det ont. För ett par år sen blev Sia riktigt halt höger bak och det visade sig vara från ichias. Den kom och gick men nu ser jag det aldrig. Har kört mycket muskelträning med inriktning rygg. Simning, klövjeväska etc. Slutat med agility och varit lite försiktig med explosiva rörelser över huvudtaget.
  Ja, du vet ju hur det har gått … På 10.e året och klar för EM… 😀
  Vore ju toppen om det var nåt liknande med Trollet!

  Gilla

  • Tänkte du på att han tycker det är jobbigt att bajsa då? Han är nästan uteslutande stel på höger fram så jag vet inte om det kan ha med ischiasnerven att göra? Hur upptäckte du det på Sia? Troll har ju blivit klämd på många gånger men han har aldrig varit öm i ryggen..

   Gilla

   • Nja hade för mig han varit bakhalt till och från, det var vad som hände med Sia. Hon har aldrig varit öm i ryggen. Det var när nerven hamnade i kläm som hon blev rejält bakhalt, konstaterades efteråt. Men jag minns kanske fel gällande Trolls probleml.Det är ju nåt liknande problem som Knut har nu och jag hoppas det ska bli lika lycklig utgång för hans del. Tänkte det kanske var ett släktdrag…

    Gilla

    • Ja han har ju

     Gilla

    • Jaså har Knut också ischias?

     Troll hade problem med höger bak, det var den skadan som återkom hela tiden under vår karriär, så visst minns du rätt! Men nu är det fram han blir halt. Han blev röntgad hela han för 1,5 år sen och då hittades artros både i högra höften och i bogarna fram. Jag tror att det är artrosen som ställer till det när han blir halt fram..

     Han har ju funkat fint med lite belastning hittills så jag hoppas att han mår bättre framåt våren så vi kan träna lite igen. Just nu äter han bara glycoflex ,glukosamin, och inget annat och det funkar! Men jag vågat inte träna honom än, även om han går långa promenader lös nu.

     Gilla

     • Det var ju skönt hehe att jag mindes nånting rätt 🙂

      Ichias är ingen diagnos om jag förstått rätt. Men ja, när det gäller Knut så är teorin att pga att han pga diverse orsaker blivit muskelfattig ock då hamnar ichias utan stöd och ger smärta i vissa lägen. Därför är det muskeluppbyggnad som gäller och det går bra men vi är inte klara riktigt än. Peppar peppar för honom också…

      Även när det gäller mig själv så är åtgärden bara muskeluppbyggnad (jag har artros i ett knä). Ingen tvekan om att det fungerar, gäller bara hålla träningsmotivationen uppe vilket är svårt ibland.

      Gilla

      • Ja, att hålla Troll aktiv ska ju vara den bästa medicinen. Men det är svårt att hitta en lagom nivå. Jag skulle säkert kunna träna Troll mer men är osäker på hur? Vi kör ju balansbollen men det blir för tufft i de perioder han är sämre..

       Gilla

       • Har du en rund eller platt balansboll? Jag tycker att den runda är för tuff för en svag hund.
        Är mycket nöjd med Knuts dragträning. Han drar en kätting som väger 1,5 kg i 20 minuter. Jag turas även om med de andra hundarna så någon drar hela tiden. Kör varannan dag kätting och varannan klövjeväska (1,5 kg).
        Plus har han viktmanchetter alla promenader för att belasta benen rätt. Nu med två femkronor i varje.

        Gilla

        • Jag har en avlång (cigarrformad) och en rund. Jag kör mest med den avlånga och håller fast den själv mot väggen. Den runda känns lite tuff, ja.

         Kätting kanske jag skulle skaffa mig! Och köra på viktmanchetterna, som jag ju faktiskt har 🙂

         Gilla

%d bloggare gillar detta: