Tid att vila, tid att bygga, tid att leva

Den här helgen hade jag nästan inga planer. Lite discoagility i fredags kväll och lite träning idag. Ett par ärenden till stan igår där vi köpte såna där fejkade vedträn som brinner längre. Vi har börjat elda i köket och det funkar bra! Murstocken värms upp bättre än när vi eldar i kanimen och det blir till och med lite varmare på golvet i köket. Nackdelen är att spisen är så liten att man måste slänga in ett vedträ i kvarten typ. En sån däringa fejklogg brinner mycket längre, men det blir inte lika varmt. Vi är lite besatta av temperatur här. Man blir väl det av att ha runt 13-15 grader i vardagsrummet på morgnarna. Nu när det är varmare ute (tack och lov så hade ju SMHI fel om kylan i helgen!) så är det faktiskt 16 grader på morgonen och upp emot 19-20 grader mitt på dagen när solen ligger på! Det ni!

Vi måste ju göra något åt detta. Tyvärr. Jag vet inte om det alltid är så men det känns som att vi hittar fler och fler saker för varje dag som vi vill fixa. Typ trappan, golven både här och där och så badrummet såklart och det allra mest akuta – bryta upp och isolera golven. Frågan är hur mycket vi ska göra själva? Jag vet inte om det är realistiskt att göra allt själva med tanke på att jag jobbar på distans och dessutom ska resa en del i vår. Jag ska till Milano, Stockholm, Kalmar två gånger och Kiruna från mitten av april till mitten av juni. Hela semestern vill jag inte lägga på att renovera heller, något återhämtning vill man ju ha innan resorna sätter igång igen i höst! Samtidigt är vi ju inte gjorda av pengar. Svårt det där.

Dock var denna helgen snarare tillägnad slappande än renoverande och vi har kollat på galet många serier och slappat i soffan. Sånt behövs ju det med. Hundarna fick lite motion på väg till agilityn och Monster fick sig en genomkörare där. Vi tränade på svängar och även på att skicka ut på hinder. Monster fick också träna på att fortsätta ta slalom fastän jag inte följer med, något som han har rätt svårt för. Han var duktig och jag ser fram emot Rättvik 🙂 Han var duktig på discoagilityn också, het men styrbar och P, som hängde med som publik, tyckte att han såg mycket bättre ut än när han såg oss sist!

Jag vill verkligen få in ett par hinderbyggardagar i vår så att jag kan ha början till en egen agilityplan i sommar! Jisses vilken tid jag kan spara där! Både resor till klubben, men även hundradelar på planen, för de där svängarna vi tränade på idag, de kan finslipas! Mycket!

Nu ska jag tillbaka till soffan och fler serier innan sängen lockar!

Publicerat på 24 mars 2013, i Agility, Husprojektet. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

  1. Bra att du ger dig tid att vila! Det behöver du! Det sliter ju att pendla. Sen tävlande på det…ja du vet. 😉 Kram på dig! Låter som en toppen helg! ❤

    Gilla

  2. Så där är det nog för alla… Det som känns som nåt man kan leva med när man kikar blir störande när man bor med det 😉 Ta en sak i taget och det mest akuta först. Skönhetsfel KAN man leva med men det är jobbigt att frysa!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: