Filmer och lite smått och gott

Vissa av loppen kändes ju som rediga katastroflopp i helgen, men när jag kollar på filmerna ser jag att det faktiskt inte ser så illa ut. Visst, de resulterade i disk, men oftast var det bara ett par misstag, men väldigt fint däremellan. Jag måste säga att jag tycker att han är läcker, mitt Monster, så stark och snabb! Snygg över hindren! Och oh nej, jag är inte ett dugg partisk 😉

Vi körde ju 8 lopp i helgen och jag orkar nog inte riktigt sammanfatta varje lopp. Dessutom har jag ju ingen dator med nåt redigeringsprogram i eftersom min dator kraschade för ett tag sen, så det kan inte bli någon tjusig sammanfattande film. Jag väljer därför att visa de snyggaste filmerna 😛

Och just det ja, ni kan ändra filmkvaliteten med hjälp av det lilla kugghjulet, filmerna har rätt vettig kvalitet egentligen 🙂

Först ut hoppklass 2A i söndags.

Sen kommer hoppklass 2A i måndags, vårt absolut bästa lopp den här helgen. Hade inte den där muren varit så…

Sist ut kommer agilityklass 2B i måndags. 10 fel, och en virrig matte på mitten vid den korta tunneln, ett par mindre bra svängar, men rätt ok ändå..

Vi har tre saker som vi behöver träna på ordentligt. Threadles är en av dem. De var ju väldigt vanliga för något/några år sedan, men har inte använts lika frekvent numera. I Rättvik fanns det threadlar överallt och då är det uppenbart när man inte behärskar dem perfekt. Muren är en annan. Vi har ingen mur och Monster felbedömde den upprepade gånger, slog sig på den i andra hopploppet i söndags och vägrade hoppa den första loppet i måndags. De två sista loppen tog han den bra utan att riva, men den har varit ett problem och har orsakat absolut flest fel i helgen. Den tredje saken är rivningar med kroppen. Monster slarvriver sällan men OJ vad han river ofta med kroppen på så svängiga banor som det varit i Rättvik! Jag har aldrig gjort så många framförbyten i hela mitt liv som på dessa åtta lopp och banorna har verkligen slingrat sig fram. Monster hoppar då tajt tajt, men det blir ofta så tajt att hinderstödet rasar..!

Om någon har ett tips för hur man jobbar med rivningar på hinderstöden får ni gärna hojta! Jag har inte jobbat med det aktivt, men lutar åt att stanna, lägga upp och köra om för att han ska inse att det är viktigt att inte vara så tajt att man river, även om de ju är bra att han slickar hinderstöden..

Publicerat på 03 april 2013, i Agility, Film, Monster, Tävla. Bokmärk permalänken. 7 kommentarer.

 1. Snyggt Hedvig! Båda hopploppen var skitfina och agilityloppet var absolut ingen katastrof!!

  Gilla

 2. Det blir ju bara bättre och bättre Hedvig! Attans på de där två 5-felarna! Ja, det där med att riva hela hindret är ett välkänt fenomen. Era väljer ju ofta att vara tajt istället för att respektera hindret. Vi kanske skulle köra på Annica Allers taktik? Hon ömkar hindret när hunden är oförsiktig har jag fått höra. Att pausa har ju dessvärre ingen åverkan på min hund. Men på vissa fungerar det.

  Gilla

 3. Det ser jättefint ut!!! Så duktiga! Jag kan inte se vad som blir fel i första loppet… 😮 Kontakt? vardå???

  Gilla

 4. OJ vad fint hopploppen flyter Hedvig! Riktigt tjusigt! Sån osis med kontakten i första!
  Agilityloppet såg klurigt ut, men jag tyckte ni löste det bra! Heja Hedvig och Troll!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: