Vallning och ett Troll som det är synd om

AC har bett mig att valla lite på hennes får eftersom de börjar bli lite väl bekväma med hennes unghund och Monster är ju inte den som är den utan ställer gärna upp på lite fåruppfostring 😀 Får är ju inte alls så dumma som ryktet gör sig gällande utan de hade mycket väl koll på att jag inte var matten som ger dem mat och att Monster var en ny hund så de flyttade sig fint och var inte särskilt klistriga på mig heller. Monster var riktigt duktig med tanke på hur lite vi vallar numera och min förhoppning är att det ska bli en del vallning i sommar! Tänk om vi till och med skulle kunna göra nån start i IK1 höst? Vi ska iaf valla på ACs får igen och förhoppningsvis kanske de lär sig att det är enklast att bara flytta sig för hunden? Monster är väldigt snäll och bits absolut inte men han tänker inte flanker så fort det blir lite trögt utan trycker på och det är nog just vad de här fåren behöver. Vad VI behöver träna på är kommandon, ligg, och att flankera fint och hålla ut hela vägen, ja helt enkelt sådant som försvinner när man inte tränar med en hund som gillar att driva 🙂

Troll fick valla en kort stund också, men jag fick sluta när han plötsligt var jättehalt! Sen dess har han varit riktigt halt och nästan stapplar fram. Den här gången är det ett nytt ben, vänster fram, och han värmer inte ur sig utan är lika halt hela promenaden. Jag satte in Canidryl (Rimadyl) i onsdags kväll och idag var han faktiskt lite bättre. Han har koppelvila och Monster får finna sig i lite kortare morgonpromenader men får en längre promenad ensam på kvällen. Det är ju lite meckigt att ha hundar som ska ha olika långa promenader. Jag hoppas att han fortsätter att bättra på sig nu, jag vill ju bara att min gullgubbe ska må bra 😦

Publicerat på 05 april 2013, i Monster, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Fåren skötte sig mycket bättre igår när vi vallade. Jag fick påminna dom lite om att jag är läskig men sedan flyttade dom sig fint! Äntligen kan vi träna fösningar! Tack Monster 😉

  Gilla

 2. Stackars Troll då 😦 Hoppas han repar sig fort!

  Gilla

 3. Nämen stackars Troll! :/ :/

  Gilla

 4. Krya-på-kram till trollet ❤

  Gilla

%d bloggare gillar detta: