Tak-klättring och måleri

Vi har dille på husgrejer numera. Pratar alltid om golv, åkgräsklippare, eller kajor i skorstenen, för att inte tala om isolering och golvvärme. I helgen har vi avslutat trappmålandet och jag har dessutom målat två hyllor och en spegel! Det blir fint, men det måste läggas matta på trappan också innan den är klar.

Dagens bedrift var att fixa hönsnät över skorstenen. Vi har några väldiga aktiva fåglar som slänger ned pinnar, mossa och annat bös ner i skorstenen och det landar prydligt på vår vedspis. Inte så kul. De har nog slängt ner ett helt träd snart märkte jag när jag petade lite upp i kanalerna. Hönsnät fick vi av pappa, sen var jag uppe en sväng på taket men jisses vilken höjdrädsla jag fick! Jag darrade av adrenalinpåslaget när jag kom ner igen. Osäkert kändes det också och vi ringde Lydia, som dels har klätterutrustning och dels gillar att klättra på saker! Med gemensamma krafter fick vi dit nätet så nu är det förhoppningsvis slut på pinnkastandet!

20130414-224003.jpg

20130414-224013.jpg

Svårare blir det för sotaren, men det får lösa sig 🙂

Publicerat på 14 april 2013, i Husprojektet. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. Ja höjder är ju jätteläskigt! Särskilt på tak, kan ju både vara brant och ostabilt :/

    Gilla

  2. Skönt att man har vänner! Hoppas att ni slutar få extrabesök i skorstenen nu!

    Gilla

  3. Jag hade aldrig vågat klättra upp!! Tur att Lydia kom till undsättning!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: