Ved

Tänk att man kan fundera så mycket på ved. Det ska vara björkved, den ska vara huggen i vintras, och den ska vara 30 cm lång och kluven. Men hur mycket ska man ha? Nu har förslagen varit allt från 2 kubikmeter till 20.. Och det är ju inte gratis heller! Jag låg sömnlös till och med för att jag funderade på ved..

Annars har den här dagen varit rätt späckad. Upp kl 5, till Jönkan och jobbet, en hel massa möten och sen tvättid ikväll varvat med hundpromenader och stekande av rödbetsbiffar! Biffarna blev kalasgoda, det regnade inte på promenaden och dessutom rapporterade Pascal att ingen pinne har ramlat ner genom skorstenen idag vilket visar på att hönsnätet fungerar som tänkt 🙂

Och så till sist, vet ni vad? Jag sitter och funderar för fullt på valpnamn med monstertema 🙂

Publicerat på 15 april 2013, i Husprojektet. Bokmärk permalänken. 10 kommentarer.

 1. Tror inte björkved hunnit torka till nästa vinter om den höggs i vintras.

  Gilla

 2. Pappa brukar ju ha en hel del ved, men jag vet inte hur mycket björk som finns däremot. Kan kolla!

  Gilla

 3. När ska ni använda veden? Jag menar, varför ska den vara huggen just i vintras? Vi högg ju upp en hel del i påskas (14 björkar!) men räknar inte med att använda den förrän om typ två år…

  Du får köpa den stora boken om ved 😀 Finns på Adlibris!

  Gilla

 4. Vi gör åt 7 kubik och använder ved som enda uppvärmning i vattenmantlad kamin, dvs både till värme och varmvatten.
  Vi säljer björkved, 30cm, klyvd och klar och från i år, men Åsarp är kanske lite onödigt långt bort… 😉

  Gilla

  • Aha 🙂 hur mkt eldar ni då?

   Jag tror det blir lite långt med transporten annars hade det absolut varit intressant!

   Gilla

   • Vintertid eldar vi varje kväll, hela kvällarna i princip, från vi kommer hem kl 18 tills vi går och lägger oss. Det är enda uppvärmningen i huset (vi har möjlighet att använda el, men det gör vi bara i nödfall, och på sommaren, då blir det för varmt inne om vi eldar i kaminen). Vi har ju dock ett ganska litet (70 kvm), väldigt välisolerat hus, men iaf. Jag antar att ni inte tänkt värma upp ert hus med björkved bara, så eldar ni hårt varje kväll (om ni tänkt göra det) i kamin/vedspis (vad ni nu hade..) borde väl er förbrukning bli typ samma. Iaf inte mer. Vi är ju tvungna att elda varje kväll hela vintern, annars blir det kallt. 😛

    Gilla

%d bloggare gillar detta: