Ett snitsigt och galet enkelt recept på rödbetsbiffar

Jag måste tipsa om ett av mina favoritrecept just nu, rödbetsbiffar! Jag hittade det på veganvrak!

Förutom att vara väldigt enkelt så är det också riktigt gott. Och veganska!

Man gör helt enkelt såhär:

Ta
1 potatis
1/2 kg rödbetor
1 lök
1,5-2 dl ströbröd
salt
vitpeppar,

Skala och riv potatisen och rödbetorna. Hacka löken fint. Blanda alla ingredienser i en bunke och låt stå ca 10 min för att ströbrödet ska svälla. Rulla runda bollar och tryck till så de blir formade som biffar. Stek i olja och servera med till exempel rotfrukter i ugn! Själv tog jag potatis, sötpotatis, morot och rödbeta och vitlökssås! Fetaostcreme är också gott till!

Gott, enkelt, mättande och billigt!

20130424-202157.jpg

Publicerat på 24 april 2013, i Vegetariska/ veganska recept. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Det låter jättegott.Går det med inlagda rödbetor tror du jag har kvar sen i somras!
    Moster bitte

    Gilla

%d bloggare gillar detta: