Jämmer i Jönköping

Igår bar det iväg till Jönköping för dubblerad klass 2-tävling. Jag hade en hel del hopp eftersom Mon har gått väldigt bra den senaste tiden men drömmarna grusades när någon bytt ut min hund innan start. Den här hunden kunde inte slalom, kf eller tunnlar.. Som tur är rättades det till och balanserades ut så att i sista loppet uppförde sig hunden lysande medan jag var mer lik en elefant som försöker dansa vals.

I första loppet, agility 2A missade Mon tunnelingången på hinder nr 2 eftersom han hade gungan i blicken,efter det en bra gunga men inget stopp på balansen. Då tog jag om balansen och diskade oss. På filmen såg jag att han faktiskt var på kf men det kan ju vara bra att ta tillbaka ändå. En femma är ju en femma och ingen nolla ändå 😉 Sen flummade vi klart banan, missade en tunnel och slalomingången och allt kändes hej kom och hjälp mig. Skönt var det att se på filmen, det var egentligen ingen fullständig katastrof även om det kändes så.

971167_10200365699599973_216938610_n

Andra loppet var hopp 2A och där missade Monster slalomingången efter en skaplig start. Jag tappade sugen och visade väl lite halvkasst, fick en vägran och hoppade sen ett hinder på tillbakavägen också istället för att springa runt.

Tredje loppet var agility 2B och där diskade vi oss på att jag ville ta ut svängen till slalom och då tog han ett hinder istället. Resten gick rätt skapligt men han stannade inte på balansen så den körde vi om. Då gick det lysande och gungan var riktigt snygg på upploppet. Jag får nog ta på mig den disken och börja träna riktigt svåra slalomingångar så fort vi får hem det nu beställda slalomet 😛

Till att sluta av med var det hopp 2B och där inledde vi med att krascha däcket. Som tur var ett delbart! Sen var vi lite ur fas, fick en snurr och kom fel vid en tunnel där jag försökte mig på ett framförbyte HELT utan att få med min hunden som istället smet bakom mig och tog hindret från rätt (!!) håll och satte slalomingången perfekt. Jaha minsann, nu kunde han slalom 😉 Sen var jag en urdålig handler som inte fick med mig Mon till en tunnel och sen sprang i vägen för honom så att han kraschade rakt in i mina ben. Efter detta tog vi oss i mål med endast en femma för kontakt.. Märkligt på ett sådant rörigt lopp!

Tur det var delbart!

Tur det var delbart!

935461_10200365759161462_1890265886_n

Fem fel för taskig handling – den här gången var det verkligen så!

Stilpoäng?

Stilpoäng?

 

Fotograf var Christer Nygren!

Publicerat på 13 maj 2013, i Agility, Foto, Monster, Tävla. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Den sista bilden var en ny variant 😉

    Gilla

  2. hehe, ja, stilpoäng borde du helt klart fått! Synd att det inte kändes så bra.. Tur att det kommer nya tävlingar!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: