En pinne i Österåker!

Jag, Disa, Pascal och fem hundar klämde in oss i min bil och åkte till Österåkers klass 2-dag i fredags! En hoppklass och två agilityklasser är helt enkelt receptet p åen lyckad fredagskväll 😉

Först ut var hoppklassen där vi faktiskt nollade, kom trea och fick en pinne! Det var en mycket trevlig bana både ur säkerhetssynpunkt och handlingsmässigt och jag är riktigt nöjd med Monster! Ett missförstånd vid ett bakombyte (träna mera!!) innan slalom gjorde att vi tappade tid, dessutom fastnade han i den första tunneln och kom ut betydligt senare än vad jag tänkt, men i övrigt kändes det väldigt fint! Inga stora svängar eller tapp, bara ett flytigt och trevligt lopp 🙂

I den första agilityklassen var det uppenbart att vi måste träna mer på ”runt”, men när jag kollar på filmen syns det att han inte riktigt lyssnade utan sprang rätt över fötterna på mig för att ta hindret båda gångerna man skulle runt hinder i banan. Slutet kändes riktigt fint iaf!

Sista agilityklassen gick riktigt bra förutom en femma på slalomingången och ett missat hinder där jag förmodligen var otydlig. Ett lopp som kändes riktigt fint ändå!

Totalt sett är jag väldigt nöjd! Monster kändes väldigt fin och jag kan konstatera att vi i träningen verkligen ska fokusera på banor och inte kombinationer. Vi behöver flytet och det är när vi nästan bara tränar banor som vi lyckas på tävling. Färre träningspass där vi kör en bana en eller ett par gånger är modellen för oss 🙂

Publicerat på 07 juli 2013, i Agility, Monster, Tävla. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Fint! Han ser säker ut! Grattis igen!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: