Färskfoder då eller? Och valpkurs..

I morse vaknade jag av vad jag absolut inte vill vakna av, ett knorrande Monster. Klockan var 7 och det var bara att pallra sig upp, och ut. Mycket riktigt var han lös i magen. Han fick hoppa över frukost men trots det hade han sprutdiarrè två timmar senare. Senaste gången var midsommar och det är inte så länge sen. Dessutom finns det ingen anledning att vara dålig i magen, han har inte ätit något konstigt. Just nu känns det som att jag får ge mig och testa färskfoder. Jag gillar inte tanken på att balta och frakta mellan två städer, men vad gör man? Folk verkar tycka att de får stabilare magar på sina hundar med färskfoder, eller vad säger ni?

Nu raskt över till en helt annan sak. Igår började Yetis valpkurs. Yeti var inte bäst i klassen (vi har inte tränat så hårt) men det gick hyfsat. Valpar (och hundar) av olika raser är läskiga och ett och annat litet utfall kom minsann. Det blir utmärkt att gå på kurs tillsammans med denna saliga röra av valpar av olika raser, flat, boston terrier, dvärgschnauzer, dsg, couton och aussie.

Själva kursen fick mig framför allt att fundera på vad jag vill ha ut av träningen med min valp. Jag och kursledaren var inte överens igår om flera saker och det känns som att det faktiskt kan bli ett problem. Min tanke med kursen har framför allt varit att glida med på för att få kvalitetstid med Yeti och få träna med andra förare med valpar, att få kurssituationen helt enkelt. Tyvärr så funkade inte det igår. Jag kan till exempel inte acceptera att de andra förarna blir tillsagda att skrika och stampa och skrämma bort min 4 månader gamla valp om han skulle gå fram till någon av de andra. Han är en valp, han är knappast farlig, men skulle han bli riktigt skrämd av andra människor så kan ju jag få problem längre fram. Så gör man bara inte på en valpkurs och det tillsammans med några andra grejer gjorde att det inte alls kändes bra i magen efteråt.

Trots att jag efter valpkursen var på ett ganska dåligt humör körde jag ett träningspass med de vuxna hundarna. Vi körde lite runt-träning Lisa-style och lite kontaktfält och även om passet började lite haltande så gick det riktigt bra mot slutet! Jag fick till tajmingen i bytena och plötsligt hann jag mycket längre! Dessutom slutade Monster att riva. Kontaktfältsträningen gick också framåt och jag kunde mot slutet av passet röra mig mycket längre bort både framåt och åt sidan. Totalt sätt var det ändå en bra känsla när jag åkte hem från klubben 🙂

Till sist, en dagens Yeti!

20130811-201522.jpg

Publicerat på 11 augusti 2013, i Agility, Hundfoder, Monster, Yeti. Bokmärk permalänken. 12 kommentarer.

 1. Usch vad tråkigt med valpkursen! Det är ju det sista man vill höra när man börjar en sån kurs, det enda valpen ska ha då är väl roligt och få träna på hyfs under avslappnade former. Han är ju som sagt verkligen inte farlig, bara ung och oerfaren. Hoppas kursen visar sig bli bättre än vad första gången utlovade!

  Gilla

 2. Medde 11 år som varit dålig i magen då och då med viss regelbundenhet med 1-2 månaders mellanrum har varit perfekt i magen på Vom og Hundemat sedan tidig december. Nio månader i sträck utan plötsligt en diarrekladdig tvättstuga på morgonen är rekord. Klart värt besväret.

  Gilla

 3. Min kelpie har ätit färskfoder i ca 3 år och då nästan bara vom og hundemat. Hon är i stort sett aldrig dålig i magen! Jag kan ge annat foder, olika godis, köttiga ben osv utan att magen reagerar! Helt klart värt kladdet och böket som blir om man ska ligga borta vid tävling 🙂

  Gilla

 4. Men vad dumt med valpkursens sätt att hantera om någon valp ”rymmer”. Tycker verkligen du ska ta den konfrontationen och tycker inte det låter som något som BK ska lära ut 😦

  Tycker vi hade en väldigt bra metod på valpkursen som jag gick med Immer. Om någon valp smet från sin ägare och inte ville komma så tog någon person utan hund och ”fångade” valpen i halsbandet och passivt höll fast den medan föraren fick locka på den. När hunden fokuserade på husse/matte släppte medhjälparen hunden. Då lärde sig valparna jättefort att det inte var ett dugg kul att sitta fast och inte få någon utdelning för att de sprang iväg samtidigt som situationen inte blev otäck. Föreslå att ni ska göra så istället tycker jag! Bara på några gånger så kunde vi köra följa övningar ”huller om buller” i gruppen och valparna följde med sina förare 🙂

  Gilla

 5. Instruktörerna förslagsvis? 🙂

  Gilla

%d bloggare gillar detta: