Vilket färskfoder ska man välja? Hjälp!

Om jag nu ska ge mig ut i färskfoderdjungeln, vad ska man välja?

 • Fodax har minkfarm i botten så det går bort.
 • Nordic skulle kunna vara något.
 • Vom og hundemat använder många, men varför? Vad är det som gör att det är bättre än något annat? Kan vara något för oss, fast helst vill jag ha svenskt.
 • Bravo har jag hemma lite eftersom Troll har varit kräsen på maten i sommar och då har jag blandat hans torrfoder med lite färskfoder. Då får Troll plötsligt strålande aptit och slickar skålen ren 🙂 Jag upplevde att de är rätt dyra, styckpriset på en förpackning är 35 kr och det är 8 bitar i. Troll ska ha 5-6 bitar per dag så det blir ett väldigt högt dagspris. Men det kanske blir billigare om man köper flera?
 • Klass finns väl med, men det har jag hört väldigt lite om.
 • Finns det flera?

Snälla, hjälp mig med att berätta varför just du använder det färskfoder du gör?

Publicerat på 13 augusti 2013, i Hundfoder. Bokmärk permalänken. 12 kommentarer.

 1. Vom og hundemat är norskt men det tillverkas även i Sverige. Jag har valt det för att det har bäst innehåll enligt mig. Inga konstigheter och inga spannmål. Luktar inget och inget kladd vid hantering. Nordic innehåller spannmål och min hund bajsade väldigt mycke på det. Bravo har jag inte testat under någon längre period, dom har många olika sorter. Klass är riktigt kladdigt och hålla på med!

  Gilla

 2. Jag kör vom og hundemat för att deras foder med lax går väldigt bra på draghundarna. De håller hullet, äter bra och orkar mycket. Jag vill ha så rent foder som möjligt, gjort på färska råvaror och inte alla dessa mjöl och tillsatser. Vom og hundemat tillverkas dessutom i Sverige!

  Gilla

 3. Lovis åt Nordic mest för att det fanns i vettiga förpackningar åt en så liten hund. Hon ratade Klass.

  Gilla

 4. Vom o hundemat är helt spannmålsfritt, det är därför det är så populärt 🙂
  De andra ”vanliga” färskfodren innehåller olika typer av spannmål alt ris eller potatis.

  Jag gav voh förut och tyckte det var jättebra. Slutade för att camaro vart tjock 😉

  Gilla

 5. Jag kan inte se att det gör någon skillnad om köttet är norskt eller svenskt. Upplys mig! Vi ger Vom og Hundemat och är väldigt nöjda. Rent och rått. Hundarna älskar det och mår bra.

  Gilla

  • Jag vet inte hur Norges regler är men jag gissar att det är rätt likt Sverige så Norge är nog ok. Men jag gillar tanken på korta transportsträckor. Sen kan ju vissa delar av Norge vara närmare än vissa delar av Sverige 🙂 Eftersom någon påpekade att VoH tillverkas i Sverige (det visste inte jag) så spelar det ju ingen roll heller. Så VoH är helt klart ett alternativ!

   Gilla

   • Tror inte att all mat i Sverige tillverkas här, men det är jag inte säker på. Å andra sidan ligger den norska fabriken (där vi hämtar mat) mindre än 3 timmar härifrån, så det känns ju inte så långt när det gäller transportsträcka. Hade varit värre med en fabrik i Skåne eller Norrland.

    När det gäller mängden mat så upplever jag att våra hundar äter mer än de genomsnittliga 2% per kilo kroppsvikt. Men så är de ju också unga och aktiva, så det är kanske inte så konstigt.

    Gilla

 6. Håller med om kommentarerna om VoH ovan. Dessutom är Vom og hundemat prisvärt. 5 kg för 149 kr gör 20 kg för 596 kr. Mina hundar äter Kate, 6 år, 16 kg lugn: 230 g/dag, Jo 2 år 16 kg energisk: 390 g/dag, Medde och Aron 11 och 10 år, 20 kg pensionärer: 330 g/dag. Det betyder att Kate äter för ca 7 kr/dag och Jo för knappt 12 kr. Förutom VoH får de märgben någon gång i veckan, den kostnaden är inte inräknad.

  Kate har ätit torrfoder av erkända märken under sina första fem år. Jag upplever att hon är starkare på VoH. Skiter gör de så lite att en påse lätt att det är löjligt.

  Gilla

  • Tack så mycket för alla siffror! Kanon! VoH finns att få tag i både i Linköping och i Jönköping så just nu lutar det åt det 🙂

   vilken sort äter dina?

   Gilla

  • Hm, när jag räknar på vad det skulle kosta så blev det iofs ganska dyrt.. Tillsammans skulle mina 3 äta ungefär 1,5 kg per dag, vilket ger en dagskostnad på 45 kr och det ger 1340 kr/månad.. Det är ju dyrare än torrfoder..

   Gilla

 7. Hm, ja, mina äter ju tillsammans 1280 gram vilket blir 38 kr/dag. Sedan beror det ju på vilket torrfoder man jämför med. De torrfoder jag gillar (med hög kötthalt) kommer alla från Nordamerika eller Oceanien. Förutom att de är dyra(re än VoH) så har vi transporterna igen. Det är verkligen inte lätt att vara både kostnadseffektiv och ekoreko…

  Gilla

 8. Våra fem grabbar äter Nordic bas, jag får erkänna att jag mest valt pga tillgång och vad hundarna gillar snarare än med tanke på tillverkning och miljö.. Vi betalar 20-23 kg/kg beroende på om vi köper 1kgs eller 2kgs korvar. Det går åt 2 kg om dagen här… nackdelen med fem stora hundar. 😉

  Gilla

%d bloggare gillar detta: