Mina finaste! Agility och så en och annan ovana..

Mina fina, underbara pojkar 🙂

20130821-072822.jpg

Igår åkte vi till klubben och tränade på den här:

20130821-072904.jpg

Monster

Den var inte så lätt, men väldigt rolig! Vi klarade starten till och med hinder 11 för första försöket, men Monster har tydligen glömt runt-kommandot så det tog ett tag innan vi löste just den sekvensen. Han till och med drog bakom ryggen på mig fast jag tydligt visade att han skulle fortsätta på min högra sida. Har jag måhända tränat för mycket blindbyten och för lite runt den senaste tiden?

Även vid 17 blev det lite besvärligt, men den fattade han snabbare. Med ett blindbyte innan däcket hann jag rätt bra, och tajmade jag det rätt så tog han hindret innan också. Den här banan var riktigt bra att träna på! När vi tränar på runt på enstaka hinder eller i kombinationer har jag en tendens att göra det lättare så att vi lyckas. Det är väl bra det på sätt och vis, men vi måste ju klara det när jag är på lite avstånd också. Fler klass 3.banor på träning kanske? Faktum är att det är rätt sällan det finns såna sekvenser i klass 2, vilket jag på sätt och vis är glad för. Men förhoppningsvis kommer vi ju en vacker dag ta oss upp till klass 3 😀

Troll

Troll fattar inte runt. Han har kunnat det men han har glömt. Roligt har han ändå! Två varv körde vi på låg höjd och förutom att han hoppade rakt fram istället för runt så nollade han 🙂 Gullgubbe!

Troll har tyvärr fått fukteksem i ljumsken. Det är ju väldigt tråkigt eftersom jag vill simträna killarna medan det fortfarande är varmt i vattnet ute. Jag behandlar med alsollösning, men tratten är i Linkan så jag testar utan. Det har funkat hittills faktiskt, han slickar väldigt lite sen jag upptäckte det, klippte bort pälsen och började badda med alsollösningen. Nu är frågan om man vågar bada? Jag tänker om man torkar ordentligt efteråt? Eller är det bara ett stort no-no? Nån som vet?

Yeti

Yeti tittade på idag, men nästa gång får han sitta i bilen. Han blir lite lätt hysterisk. Jag tränade honom också, vi sprang mot leksak mellan ett par hinderstöd och rundade hinderstöd ett par gånger. Jag tycker att han är alldeles för liten för att börja träna handling på allvar, men att lätt introducera den här träningen enstaka gånger tror jag är lugnt. Hundrackarn bet mig i magen och i tutten när vi sprang mot leksak ihop så det får vi göra fler gånger. Kanske ska börja med matskål och godis först, jag tror att han kan dra mer mot den. Då kanske han glömmer att hoppa upp på mig och bitas.

Vi har ett litet problem med cykelvallning här Jönkan. Det har funnits valltendenser från början på både bil och cykel, men bilvallandet tycker jag har blivit bättre. Det började hemma (på landet! Bilarna kör ohyggligt fort på landsvägarna!) och jag har helt enkelt undvikit att ha honom på marken vid vägen. Han har fått sitta i väskan då istället. När han ändå ibland har gått på vägen har jag petat ner hundarna i diket och försökt får honom att sitta och sen sagt ifrån när han gjort utfall. Det har funkat skapligt tycker jag. MEN, bilarna hör man innan och kan hålla koll på. Cyklarna finns däremot överallt nu när studenterna har kommit och de smyger sig på och far förbi otroligt nära i hissnande hastighet. Jag fattar inte hur de vågar, själv kör jag alltid sakta förbi barn och djur. Yeti både vallar och gör utfall mot cyklarna. Vi jobbar med det så hoppas jag att det blir bättre. Att valla saker som rullar är ett effektivt sätt att ta livet av sig så det är bara inte acceptabelt…

Yeti gör även utfall mot andra hundar. Här tror jag skvallerträning är bäst, jag ska bara bli bättre på att preppa med klicker och godis i handen. Sen är ju Troll är problem för han stressar upp sig vid hundmöten och det påverkar ju givetvis Yeti. Monster eyear i tysthet, men de andra båda är lite mer… utåtagerande! Hundar smyger sig iaf inte på som cyklar och man hinner oftast få lite ordning på sig och djuren innan vilket gör det hela betydligt mer lättränat.

Nu tog jag upp ett par sämre sidor här, men utöver dessa saker så är Yeti otroligt enkel och trevlig! Älskar folk men har börjat fatta att man inte hoppar på alla som passerar, han är lugn när jag är på jobbet, han kan gå i koppel på ett otroligt bra sätt (har tränat det från början genom att stanna när han drar) och framför allt så är han så himla gosig och härlig och trevlig! Jag tycker jättemycket om min lilla söta gullplutt och jag är så glad att just han hamnade hos mig ❤

20130821-075328.jpg

Ja vill också vaja med å tjäna!

Publicerat på 21 augusti 2013, i Agility, Foto, Monster, Troll, Yeti. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Det är väl det där vanliga dilemmat – att gå egna promenader med valpen så man kan fokusera bara på den och träna det som behövs av hundmöten, cyklar mm. Men tiden ska räcka till och så ska man inte få dåligt samvete över att de andra hundarna får stå tillbaka lite…

  Gilla

 2. inte fan gör det det

  Men oj så fina hundar! 🙂

  Gilla

 3. Jag tycker sällan man har några problem när man tränar valpen själv. Gavi har tex svårt att gå i koppel för hans reaktion är att streta åt andra hållet än trycket men när man är ute själv med honom för att träna det – inga problem! Värre är det när man går med brorsorna . . . Vi lyckas nog få fason på våra valpar med så småningom Hedvig! Det blev ju hund av de andra! 😉 Och huvudsaken är att vi trivs med dem! 😀

  Gilla

  • Det tror jag med! Och jag håller med, problemen uppstår ju framför allt när man går med allihopa.

   Pascal berättade att Monster tydligen skällde på bilar när han var liten och att jag jobbade på att få bort det. Jag har HELT glömt bort det! Eftersom jag tydligen fått bort det på Monster så ska nog det här gå att jobba bort också 🙂

   Gilla

 4. Ett bra inlägg Hedvig! Det är inte lätt att fostra en liten vappsing i livets alla svårigheter! Men jag är övertygad om att du kommer lösa det strålande med tiden! yeti är en sådan pärla! ❤

  Gilla

%d bloggare gillar detta: