Tre vallhundar!

20130825-205741.jpg

Eftersom Yeti har börjat tända på än det ena, än det andra så kändes det verkligen på tiden att ge honom något som han FÅR valla på, nämligen just FÅR!

Vi har alltså vallat både igår och idag och nu är Yeti en tänd valp! Han tände redan igår, alldeles i början nosade han efter bajs men sen trillade polletten ner och han sänkte både huvud och svans! Fåren var i vår 25a och Yeti var mest nöjd när han petat in dem i ett hörn. Då stannade han ett par meter ifrån och stod kvar där. Sen kom det lite bus förstås, upp med svansen och lite skall och morr! När jag ville ta ut fåren ur hörnet vände han ut huvudet så just nu verkar det minsann som att han har både driv och flank naturligt! När fåren sprungit över till ett annat hörn (valpar är läskiga!) så drog han först framåt i linan men sen gick han med både fokus och koncentration mot fåren 🙂 Jag har en del film från igår, men jag har inte haft tid att redigera dem så det får vänta!

Monster har gått lysande både igår och idag och jag blev riktigt pepp på att starta IK1 med honom! Vi behöver träna en hel del för att vara startklara, framför allt hämt och delning och det blir nog inget i höst, men nästa år, då jäklar! Han är ju riktigt duktig!

Troll är en väldigt entusiastisk hund och så även i vallningen. Det innebär att han går för fort och alla får blir lite… poppiga! Men han är snäll och vi har kul även om det alltid slutar med att fåren kommer mot mig i fråndrivningen. Jag har helt enkelt fullständigt misslyckats med att lära Troll fösa! Men vad gör det om 100 år? Huvudsaken är att vi har kul och att även fåren har det bra 🙂

Publicerat på 25 augusti 2013, i Vallning. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Tre vallhundar!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: