Domarpremiär, en ny erfarenhet

Idag har jag gjort något som jag inte gjort tidigare, jag har nämligen varit domare på en inofficiell agilitytävling. Det var Åtvidabergs hundklubb som fick den äran. Jag är rätt säker på att jag har dömt små tävlingar på kurser innan, men nu var jag inbjuden och det var ”the real deal” så att säga.

Dagen började dåligt med att jag försov mig och kom för sent. Som tur var hann jag ändå dit innan första banvandring. Det var fem klasser gånger alla storlekar, dubblerad agility-och hoppklass och dessutom en blåbärsklass. Jag är riktigt nöjd med dagen, de flesta diskarna berodde inte på banan utan på annat, som att slalom inte gjordes klart, start utan signal och en hand på en tunnel. Hoppklasserna kändes bäst, agilityklasserna blev något svåra även om det framför allt var missade kontaktfält som stod för missarna. Det är svårt med nivån på inoff, klass 2 var det sagt, men samtidigt har man ju i bakhuvudet att vissa är helt och hållet nybörjare. Samtidigt blev det någon eller några nollor, några med fel och några disk i varje klass så det var nog rätt lagom. Det är ju spännande med såna här små tävlingar, vad som helst kan hända – och det gjorde det också!

Totalt sett var det roligt, men svårt! Hur hinner man se fel i slalom och när blir det egentligen vägran. Och var den där hunden inne med nosen i fel tunnel eller var det bara väldigt nära? När kan man diska en hund som röjer runt utan alls lyssna på matte eller för den delen ta något hinder? Det var helt enkelt en ny och spännande erfarenhet som gör att man får större förståelse för domarna ute i landet!

Publicerat på 31 augusti 2013, i Agility. Bokmärk permalänken. 9 kommentarer.

 1. En hand på en tunnel ger nog egentligen mest bara fem fel 🙂 Men välkommen in i domarvärlden!

  Gilla

 2. Jag tyckte du gjorde det jättebra!! Utmanande banor som många klarade finfint! Jag känner att jag var schysst och gjorde mycket tydliga diskar ;D

  Gilla

  • Haha, ja tack för det 😀
   Jag fick med mig Allans halsband hem, ska du till Tranås? Kan ta med det dit isf?

   Gilla

   • Nej jag ska inte dit, ska till Tidaholm och Finspång.. Det är absolut ingen panik med det annars, använder det sällan. Men du kan ju ta med det till Tranås om du stöter på nån Åtvidabergare där, men som sagt ingen panik!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: