En sån vallarvalp på 5-månadersdagen!

Jag har varit hemma från jobbet i två dagar för att jag varit förkyld, men nu är jag tillbaka i Jönkan igen. Hundarna hade en tråkig dag i tisdags men igår kväll kände jag mig piggare och vi åkte upp till fåren en sväng. Monster fick göra ett par hämt som gick sådär eftersom fåren galopperar till mig, sen petade vi in dem i 25an och hämtade de andra grabbarna.

De stora pojkarna fick dela ett par gånger och Monster börjar verkligen fatta poängen! Eftersom vi tränade till VP och sen inte har tränat ordentligt och regelbundet så har jag inte tränat in delningen ordentligt innan. Alla de andra momenten finns det verktyg till sedan tidigare, men just delningen är en nyhet för Monster. Därför är det extra roligt när det börjar sjunka in!

Kvällens stora stjärna var Yeti! Han fyllde dessutom 5 månader, stora pojken nu! 14,7 kg i morse, så gick det med min lilla lilla hund 😉
Åter till vallningen, Yeti busade mycket mindre än sist, istället visade han väldigt mycket fokus och verkar vara helt tänd. Han drev helst in dem i ett hörn, men följde gärna med in i hörnet för att ta ut dem igen och då vände han ut huvudet så tydligt! När fåren rusade iväg blev han ivrig såklart, men när jag släppte iväg honom föll han snabbt in i skritt som blev långsammare när han närmade sig fåren. Till sist stannade han och lade sig tom en gång!

När fåren stod i ett hörn försökte jag få honom att flanka lite (det sk hörnet) och han vände faktiskt på huvudet där också! Han har otroligt mycket naturligt den här lilla valpen! Jisses alltså! Både driv, flank och tempo och han är 5 månader.. Vad månde det bliva?

Jag har inte fått till balans mot mig än, skulle vilja ha nån som håller i snöret då, men han både är medveten om mig och lyssnar på mig så det går nog också bra 🙂

Jag åkte ifrån fåren med ett stort leende på läpparna, vilken liten kille! Nu känns det riktigt roligt att sätta igång med vallningen igen 😀

Publicerat på 05 september 2013, i Monster, Vallning, Yeti. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Åh vad roligt! Alltid häftigt när de tänder till.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: