4 x stolpe ut i Tranås

De här tävlingarna som delar upp klassvis är väldigt trevliga tycker jag. Undan går det och man får antingen sovmorgon eller åka hem tidigt. Idag fick jag sovmorgon (eller kunde fått, Yeti är som en väckarklocka som alltid ringer kl 06) och var på plats framåt 13. Det tråkiga med uppdelade tävlingar är att man aldrig umgås med de som är i andra klasser. Det blev därför en lite ensam dag eftersom jag inte träffade på de andra som är i tvåan från Linkan förrän på slutet.

Nåväl, först ut var hoppklass A. Där satsade vi tydligen på att riva och tre bommar föll. Jag tappade honom i en sväng och blev irriterat stillastående innan vi körde på och nollade resten av banan, men vad hjälpte det? Tredje bästa tiden trots stor sväng och stillastående matte. Det finns ett par saker jag kan skylla på här och den viktigaste var nog att jag kände mig värmepåverkad och matt. Hade missat att äta och var rätt skakig. Sen har vi tränat dåligt den här veckan också eftersom jag var sjuk i ett par dagar.

Sen kom agility 2A. Jag tappade honom innan Aet i en jättesväng och ännu en för vid sväng innan slalom ledde till att han kom in i andra porten. Utöver det gick det skapligt. Vi kom i mål med 5 fel och en rätt dålig tid. Det är ju många sekunder som tickar iväg när man får ta om slalom. Och kf var riktigt bra!

Agility 2B började rätt bra. Även här tappade jag honom på ett par ställen. På första stället ledde det till att linjen blev knasig innan slalom vilket ledde till en rivning. Innan Aet var det ungefär samma sekvens som i förra klassen och Mon fick världens sväng där med. Vi kom i mål med 5 fel och är rätt dålig tid. Vi hade iaf fått en pinne om inte den där dumma bommen ramlat. Och kontaktfälten var fina 🙂

Sista klassen hade en svår sväng mellan hinder 2 och 3. Tajt som bara den och väldigt kort avstånd. Det kunde säkert gått att lösa men jag fick inte tag i Monster utan han landade lite för långt fram och tog därför hinder nummer 3 från fel håll. Bitvis kändes det här loppet ändå rätt bra när vi väl kom förbi starten.

Totalt sett så var det här ännu en resultatlös tävling för min del. Jag börjar verkligen att tänka att det inte spelar någon roll om vi har många lopp på oss, vi sätter inga lopp ändå. Alltid är det något och de där nollorna är jäkligt sällsynta. Trots det så hade vi roligt idag. Monster är väldigt rolig att köra med och jag kände varenda gång vi gick i mål att jag helt och hållet tokälskar den här hunden. Men ändå, det vore jäkligt roligt att sätta ett lopp aningens oftare än ett par gånger om året..

Publicerat på 07 september 2013, i Agility, Monster, Tävla. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för 4 x stolpe ut i Tranås.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: