Valla valla

Om nu inte agilityn ger nåt direkt resultat så gör ju iaf vallningsträningen det! Jag inledde med hämtträning för Monster med Troll som stoppkloss. När Troll fattade sin uppgift så gick det lysande. Dessvärre ligger han rätt ofta och tittar på mig och då springer fåren praktiskt taget över honom. Sen går han gärna på Monsters kommando också och då kan det bli rätt rörigt kan jag lova! Nåväl, när det funkar blir det kanon! Problemet är alltså tudelat. Monster går för nära fåren i hämten och fåren springer gladeligen till mig så fort de får chansen och det i sin tur gör det jäkligt svårt att få Monster att begripa poängen med att gå ut djupare. Men med Troll som en kloss framför fåren kan jag träna på djupet! Vänsterhämten går bra, det är högerhämten som är det sämre hållet.

Troll ska banne mig få köra i enbart lina nästa gång så att han går rakt mot djuren. Annars fick vi till en delning som gick bra.

Yeti till sist, han var lysande idag med! Det kommer mer och mer flanker, tror minsann att han kommer bli en hämtarhund! Han går rakt mot djuren också och lägger sig när han kommer nära. Inte ett enda bus idag, däremot full kontroll. Cool liten hund alltså! Men han jobbar inte särskilt mycket med mig än. Jag känner mig som en nybörjare med en ny hund, hur sjutton får man dem att jobba med en? Egentligen borde jag kanske vänta med att börja träna honom, men eftersom han gärna vallar i vardagen, vilket han absolut inte får, så känns det trevligt att låta honom få valla, få utlopp för de drifterna. Det känns så negativt att ALLTID skälla på honom för att han vallar, det känns mycket bättre att åka till fåren och berömma honom för de beteendena när han riktar dem rätt.
Jag tog faktiskt ut honom i stora hagen och han vallade riktig fint där med! Monster fick stoppa fåren ett par gånger, men Yeti jagade inget och busade inget! Bara vallar, driver och flankar som om han inte gjort annat 🙂

Publicerat på 08 september 2013, i Monster, Troll, Vallning, Yeti. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Valla valla.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: