Tandtråd och hälta

Ibland kommer de där gråa håren på huvudet i en större hord än de vanliga enstaka som man får för de vanliga påhitten som jyckarna gör. Igår använde jag tandtråd framför tvn som vanligt och lade tråden på bordet. När jag skulle slänga den var den borta! Jag letade överallt men hittade den inte och den enda rimliga förklaringen var att Yeti hade ätit upp den.

När jag praktiserade på ett djursjukhus för en massa år sedan var en kattunge som kom in med kräkningar. Efter undersökningen visade det sig att kattungen hade en sytråd under tungan med båda ändarna ner i halsen. När tarmarna jobbade för att få med tråden neråt hölls den emot och tarmarna skadades. Kattungen fick avlivas.. Efter det har jag ett lite traumatiskt förhållande med trådar i magen.

Iväg till Coop, tack o lov att de har öppet till 23! Sparris köptes in och Yeti åt med viss övertalning upp halva burken. Sen kunde ju jag inte sova förstås, men till slut somnade jag.

Idag har jag jobbat o fält och hundarna har hängt med. De har iofs mest suttit i bilen, men jag har kunnat ha uppsikt över Yeti hela dagen. Han har varit pigg som vanligt och ikväll bajsade han ut halva tråden ungefär! Nu kommer nog resten också, den är ju nu inte längre än ett vanligt grässtrå 🙂

Östgötamästerskapen är på lördag och jag råkade anmäla Troll av bara farten. Han har ju varit frisk så länge och både vallar och kör agility! Ett par lopp ska nog gå kalas tänkte jag, men jag hade ju också i minnet att sist jag anmälde Troll till en tävling så blev han halt SAMMA dag! Och mycket riktigt, i helgen blev Troll halt. Förmodligen var det vallningen som ställde till det. Just nu är han väldigt halt så jag har börjat ge Rimadyl och sen måste han nog tyvärr koppelvila och gå väldigt korta promenader. Inget ÖM och ingen träning på ett tag. Stackars lilla söta Trolleboll 😦

Publicerat på 10 september 2013, i Troll, Yeti. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Tandtråd och hälta.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: