En sväng till Lule å tebax

Jag far ju en del i jobbet och denna gång var det Luleå som hade den äran. Det är långt till Luleå! Första taxi 05.20 hemifrån, sen tåg kl 06 mot Arlanda, sen flyg och sen taxi igen. Innan jag började på JV hade jag varit i Åre som mest norrut, nu har jag varit i Luleå två gånger och i Kiruna en gång! Det är kul att få se landet!

När jag pratade med pappa i torsdags kl 17.30 frågade han om om det var snö och om det var mörkt. Faktum är att just nu är det varken kallare eller särskilt mycket mörkare än vad det är här i syd. Snart blir det förstås det, men nu är det riktigt härligt väder.

Vi har åkt runt i trakten runt Luleå och Piteå och jag måste säga att jag verkligen gillar trakten! Alla björkar och alla vallar med små hölador med lutande väggar! De är så välbevarade de små ladorna, timmer är bra grejer att bygga med!

20130921-101757.jpg

Även de avlånga husen är speciella för trakten, lador med sten på undre halvan och timmer på den övre och kanske framför allt, de charmiga åttkantiga ladorna!

20130921-102024.jpg

Om det inte vore för de långa och kalla vintrarna skulle jag mycket väl kunna tänka mig att bo i norr, men ljuset är för viktigt tycker jag.

20130921-102642.jpg

Publicerat på 20 september 2013, i Jobbelijobb!. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för En sväng till Lule å tebax.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: