Lilla herr gosnos

Yeti fyllde 6 månader i fredags och har bott hos oss i snart 4 månader, men det känns faktiskt som om han alltid funnits här! Han är en liten busplutt som hittar på små bus både nu och då, men han har tack och lov låtit bli att förstöra något av värde (hittills iaf ;)).

Vi har tränat lite på får och lite agilitygrunder. Väldigt lite ska nämnas, men han har fått springa mellan hinderstöd mot leksak och fått testa att runda hinderstöd. Vi kampar och busar mest och leker omvänt lockande för att få stadiga positioner. Yeti är pigg på att träna och kampar riktigt bra nu! Han har kort uthållighet och blir lätt fokuserad på andra som tränar i närheten men han är otroligt mycket bättre på det nu än för någon månad sen. Utvecklingen går ju så fort i den här åldern! Han har kul, tar för sig men har alltid huvudet med sig. En tänkande hund som samtidigt är livlig! Det är riktigt spännande att följa den här lilla plutten och se vad det blir av honom. En härlig och balanserad hund och en rolig träningskamrat tror jag 🙂

Vi har inte vallat på 1-2 veckor men sist var han duktig. Inget bus, full fokus och koncentration. Han vill flanka mest så det gäller att träna på att gå rakt redan från början! Sen är det svårigheten att få honom på andra sidan fåren i balans när de springer från hörn till hörn i 25an eller rusar fram i stora hagen. Fållan känns lite trång, men kanske kan jag plocka in ett mindre antal får? Får testa nästa gång. Annars tar jag tacksamt emot tips hur man gör med en inte särskilt styrbar valp som man vill ha i balans när man tränar själv?

Framför allt är Yeti en gosplutt! En riktig gosnos som tror att världen cirkulerar runt honom 🙂 Så fort man pussar på någon, sambon eller en annan hund så är det plötsligt en liten hundnäsa där emellan, lite lagom sådär att pussarna hamnar på Yeti istället. Maken till gosig hund har jag aldrig haft, han ligger gärna i sängen med nosen över min hals och han sover gärna på ryggstödets soffkuddar där vi sitter, nära nära:) Kramas gör han också, upp med tassarna och så står han nära intill ❤

20131007-210627.jpg
Gos med den lite motsträvige brorsan Monster

20131007-210949.jpg
Plötsligt fanns där en liten näsa emellan!

20131007-213125.jpg
Öron på svaj!

20131007-213334.jpg
Lilla Långben sover helst på ett täcke eller en mjuk kudde ❤

Publicerat på 07 oktober 2013, i Yeti. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Lilla herr gosnos.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: