Troll hos tandläkaren

I onsdags slog Troll av en tand. Jag har inte en aning om vad han har gjort men av är den och fixas måste den. Jag upptäckte det när jag borstade tänderna på Troll i onsdags och han ryckte undan huvudet som i smärta. När jag kollade i munnen blödde det från en kindtand, den största tanden i överkäken. Det måste ha gjort rätt ont att bli borstad rakt på pulpan.

Igår var vi på en snabb koll hos djurtandläkaren och tanden måste förstås lagas. Nästa fredag ska det bli av och innan dess ska Troll äta antibiotika i förebyggande syfte. Det är en skaplig hög med tabletter som Troll ska äta två gånger per dag nu.

20131012-100429.jpg

Samma tandläkare fixade Trolls hörntand efter att Troll kraschade över västgötten Yra i Oskarshamn för några år sen och den ser fortfarande fin ut! Det är en bra tandläkare det där! Dyrt som satan är det dock, mellan 8-10 000 kr kommer det att kosta för att lappa ihop kindtanden. Men jag tänker att han kommer leva i flera år till och då behöver han den faktiskt. Att dra ut tanden känns inte alls som ett bra alternativ när den går att rädda. Vad gör man inte för att vovven ska kunna tugga liksom?

Troll är pigg och glad trots sin tandfraktur och trots att pälsen ser ut som skrutt. Han fällde ut all päls för någon månad sen och den har inte kommit tillbaka än. Men han är söt ändå såklart.

20131012-100933.jpg
Troll i sin nya bädd som han tycker mycket om 🙂

20131012-101023.jpg
Gullgubbe ❤

Publicerat på 12 oktober 2013, i Troll. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Troll hos tandläkaren.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: