Troll hos tandläkaren

20131018-171131.jpg

Troll är lite nervös hos tandläkaren

Troll slog ju av en kindtand för nån vecka sen och idag var det dags att reparera den. För en vecka sen var vi där och fick recept på pencillin och kollade på tanden. Idag fick Troll lugnande och tandläkaren gjorde en överläggning på tanden.

20131018-171156.jpg

Efter lite lugnande kändes det bättre 🙂

Tyvärr var tanden angripen trots antibiotika och vi får hålla tummarna att den klarar sig. En hel flisa var lös så tandläkaren tog bort en centimeterstor bit från tanden som sträckte sig upp under tandköttet. Just nu ser tanden fin ut men tandköttet är lite svullet och blodigt. Troll ska få fortsatt antibiotika nu i en vecka till och jag ska hålla koll på tanden och tandköttet så att inflammationen går över.

Troll själv har fått uppvakningsspruta och mår rätt bra, men det märks att han är trött efter ingreppet. Han är säkert öm också runt och i tanden, så till sin stora glädje så ska han få enbart färskfoder i några dagar.

Lilla plutten, hoppas det här löser sig så att vi slipper att rotfylla tanden nu. Det känns både dyrt och jobbigt, med flera återbesök.  Dagens besök gick på över 7000 så gratis är det inte. Skönt att tandvård iaf räknas inom veterinärvård på hund så att försäkringsbolaget tar det mesta!

Jag är väldigt glad att vi iaf har en chans att rädda tanden eftersom jag upptäckte det så tidigt.

Publicerat på 18 oktober 2013, i Troll. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Troll hos tandläkaren.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: