Måndagsmisär och tisdagstvätt

Alltså måndagar.. Jag lyckas aldrig gå och lägga mig så tidigt att det känns drägligt att gå upp 5, dessutom sover jag ofta dåligt just under söndagsnatten. Vi har ofta en massa möten på måndagar och känslan när jag kommer hem efter jobbet brukar vara en massiv trötthet. Utöver detta så är Yeti en riktig pest på måndagar. Kort sagt, måndagar är INTE min favoritdag.

Det är faktiskt en välsignelse att veckopendla när man har valp utifrån miljöträningsperspektivet. På helgerna har vi trädgård och möjlighet att busa och springa så fort benen bär och i veckorna bor vi i stan där det finns cyklar, folk, joggare och andra hundar. Under helgen träffar vi hundkompisar och lattjar och på måndagen så har Yeti glömt hur man uppför sig. Han vallar cyklar, försöker hoppa på intet ont anande människor, skäller på hundar och blänger på joggare (som till hans försvar ofta springer förbi med minsta möjliga marginal). Helt enkelt asjobbig. Som tur är så trillar polletten ner rätt så fort och framåt kvällen eller på tisdagen så är han vettig igen. Plötsligt kan han möta hundar utan att skälla och göra utfall, kan passera människor och cyklar utan att ens titta på dem. Tänk alltså hur mycket man kan glömma bort och sen lära sig igen på ett par dagar? En sån fantastisk liten hjärna som samlar på sig information som den behöver JUST NU och som glömmer bort allt som den inte använder på en dag eller så 🙂 Det visar ju verkligen på nyttan av repetition! Jag vill ju att mina hundar ska kunna föra sig både i stad och på land och jag hade nog aldrig lyckats få till så här mycket miljöträning om vi bara bott på landet så det här pendlandet är verkligen en fördel!

Tisdagar har blivit tvättdag i Jönkan och då är det den nersläpade tvätten från Björkeberg som tvättas. Mycket tvätt blir det trots att vi bara är två! Jag hade ju hoppats på att vi skulle kunna tvätta hemma i helgen, men det ser lite mörkt ut trots att byggledaren lovade på heder och samvete att allt skulle vara klart idag. Om det blir klart idag blir jag väldigt imponerad, så kan vi säga 😛 I varje fall är det helt klart på väg, vi har nu färdigkaklade väggar, klinkers på golven både i badrummet och i groventrén, en dörr, ett tak (!) och foder på dörrar och fönster. Nu är det framför allt rörmokaren och elektrikern som har lite pyssel framför sig med att dra vattenledningar och koppla in spots i taket. Jag tror det kan bli svårt att hinna idag, men snart, SNART så är det nog ändå verklighet. Åh vad jag längtar! 😀

Publicerat på 30 oktober 2013, i Husprojektet, Yeti. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Måndagsmisär och tisdagstvätt.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: