Stackars Troll Stornos

Ni minns väl att Troll slog av en tand för 3 veckor sen? Den blev ju lagad för 2 veckor sedan men med brasklappen att pulpan såg angripen ut. Troll åt antibiotika i en vecka innan lagningen och i en vecka till efteråt. Det har sett rätt så bra ut i munnen på honom sen dess, han har varit lite svullen i tandköttet men inte mer än så.

Förrän i morse då 😦

Jag vet inte hur väl det syns på de här bilderna, men Troll är ordentligt svullen runt hela nosen, framför allt på vänster sida. Läppen går knappt att lyfta för att den är så stel och han är väldigt varm runt hela kinden och nosen. Jag har ingen termometer här i Jönkan, så tyvärr vet jag inte om han har feber men eftersom han är sval på själva nosspegeln, har klar blick och är väldigt pigg annars så tror jag inte att han har det. Däremot kan det ju göra helvetiskt ont, jag har själv haft inflammation i pulpan och det var fruktansvärt. Vid såna tillfällen är man ju glad att vovven redan äter Canidryl (Rimadyl) på halv dos och att det därför är väldigt lätt att bara ge full dos när det behövs. Jag tror faktiskt att han inte har ont nu, för han både busade glatt med Yeti på lunchen och åt upp lunchen med samma hastighet som vanligt.

Jag ringde förstås till tandläkaren i morse och fick ett e-recept på penicillin och en tid tills imorgon. Han har fått sin första tablett nu och även om det nog var snäppet värre svullet än i morse så är han ju så pigg att jag inte tror att det är någon fara att vänta tills imorgon nu när vi påbörjat behandling. Vad det sen blir för behandling hos tandläkaren vet jag inte, antingen är det pulpit och då är det att rotfylla eller dra tanden som är alternativen, eller så är det någon inflammation runt om och då är det kanske bara antibiotika? Det återstår att se..

20131031-134254.jpg

20131031-134313.jpg

20131031-134325.jpg

Publicerat på 31 oktober 2013, i Troll. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Ajaj stackars Trollis, hoppas det blir bra snabbt!

    Gilla

  2. Naw, stackars Troll! Hoppas på att de inte behöver dra eller rotfylla!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: