Liten Yetski börjar bli stor!

Yeti fyllde 7 månader igår och börjar ju bli en riktigt vuxen hund! Närmare året än nyfödd minsann, det är stort 🙂 Han är stor på riktigt också, vägde 17,7 kg förra helgen. Jisses, vad gör jag egentligen för att få så stora hundar hela tiden?

Yeti är en otroligt gosig hund, vill helst ligga på mig eller P med nosen mot halsen. Han skulle gärna få sova så om han inte bökade och sprattlade så mycket, men jag får inte en blund i ögonen. Däremot så ligger han vid fötterna, ihoprullad som en liten kanelbulle 🙂

Vi går en onlinekurs i agility foundations för Silvia Trkman men den verkar vara för lite äldre hundar. Det är hoppövningar och allt möjligt så deg hoppar vi över. Däremot tränar vi att ösa fram mot leksak, kliva upp på låda och runda saker. Han är riktigt härlig att träna, ger allt men har samtidigt hjärnan påslagen hela tiden! Vi tränar stabilitet också, att sitta stilla medan jag tränar någon av de andra. SVÅRT säger Yeti, men det funkar iaf skapligt om jag gör lugna grejer.

Det känns som att Yeti alltid har bott hos oss nu, han har verkligen glidit in i flocken. Båda de stora leker med honom ute och båda tycker att han är helt ok, även om Monster och katten blir lite trött på honom ibland.

Jag är så glad att just lilla Yeti fick flytta hem till oss!

20131105-093656.jpg
Herr Gosnos

20131105-093728.jpg
Syskonkärlek (eller iaf tolerans ;))

Publicerat på 05 november 2013, i Yeti. Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

 1. Det kanske är namnen? Troll, monster och yetis brukar ju vara ganska stora? 😉

  Gilla

 2. the crazy pack

  Har varit sugen på Silvia Trkmans agility foundationen, men aldrigr iktigt lyckats bestämma mig. 😛 Knott kändes liksom för liten när jag kollade upp den o nu denna gången så var det väderfaktorn som gjorde att jag backade. Kan den fortfarande ge något till våren tror du, då han egentligen skulle kunna vara startklar (om jag bara får till allt innan dess) eller är det ”för sent” m den kursen då?
  Hur gillar du hennes kurs annars? Är ju inne på rc och funderar just på hennes kurs i det.

  Gilla

  • Jag känner att jag har för lite erfarenhet än för att riktigt uttala mig om kursen. Tror absolut att den skulle kunna ge utdelning även till våren av det jag har sett av den 🙂 Jag tycker att tänket är intressant egentligen oavsett vilken nivå man är på 🙂

   Gilla

%d bloggare gillar detta: