Nu är det synd om Troll. Och han börjar bli en gammal hund :(

Det är verkligen inte Trolls höst i år. Det är fyra veckor sen han slog av sin tand och fortfarande är det inte bra. Jag har ju varit i Berlin i veckan och när jag hämtade hundarna hos pappa igår tyckte jag att Troll var lite svullen under ögat men eftersom han var väldigt svullen när jag lämnade honom hos pappa så var det ju ändå överlag mycket bättre. Men, i morse var det uppenbart mer svullet under ögat än vad det var igår.. Idag var det sista dagen på kuren med Kåvepenin också och det känns ju inte så vidare kul att han blir sämre i slutet av en pencillinkur.

Vi fick en tid på Valla djurklinik och fick träffa chefsveterinären Helena. Hon kändes mycket kompetent och duktig, dessutom hade vi en bra dialog om Troll. Även om hon undersökte förutsättningslöst var det snabbt uppenbart att det var tanden som var problemet. Det är förmodligen en annan slags bakterier, anaeroba, som spökar och på dem biter inte Kåvepenin. Vi fick med oss ett recept på Clindabuc med oss hem och dessutom en ordination på full dos med Canidryl så nu får vi verkligen hoppas att det hjälper! Jag vill ju bara att det här ska vara över nu!

Veterinären hörde ett lite oroande ljud på hjärtat också. Det var inte ett blåsljud, men det slog lite hårt. Tydligen är det ett tecken på att det börjar bli lite slitet 😦 Nu oroar jag mig ju för det också, även om det säkert inte kommer bli ett problem på ett tag. Det är jobbigt att få bekräftat att älskade Trolleboll är stel både här och där och att även hjärtat börjar bli trött känns ju inte alls bra 😦 Han börjar bli gammal fast 10 år egentligen inte är en särskilt hög ålder 😦

Mattes lilla gullgubbe, som så tappert stod på bordet och tryckte sig emot mig samtidigt som bakbenen skakade när veterinären undersökte honom.. Hon påpekade att vi verkade ha en väldigt bra relation, Troll litar helt på mig och håller blicken fast i min hela tiden.

Usch vad jobbigt det känns att det här är så segdraget! Om vi bara får bukt med tanden så hoppas jag ju att vi kan hålla artrosen i schack i flera år till, men jag vet ju egentligen inte alls. Vilken kort tid vi får ha dem hos oss egentligen…

20131109-190421.jpg
Svullen under vänster öga

Publicerat på 09 november 2013, i Artros, Troll. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Usch, jag blir ju alldeles gråtmild när du skriver så där! Klart Troll kommer att hänga med ett bra tag till! Kram

    Gilla

  2. Ja usch. 😦 Hoppas ni får bukt med tanden nu iaf. Ett lite dåligt hjärta kan man leva länge med hälsar Happy!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: