Vi tränar ju faktiskt lite också

Vi har haft en väldigt lugn höst på träningsfronten, men lite har faktiskt hänt! Till exempel tränade vi agility i fredags och förra helgen. Trots att Monster inte tränade under hela oktober så gick han lysande. Man blir ju bra förvånad när hunden bara går in och sätter saker efter en lång period av vila! Monsters glädje över att få agilera var inte att ta miste på, ögonen glimmade och hela hunden lyste av lycka!

Troll var också entusiastisk när han glatt sprang ett varv på smallhöjd medan Yeti glatt hejade på. Det är fasen inte lätt vad man ska göra med sin galna valp när de vuxna hundarna tränar? Den bästa lösningen är att ha honom i bilen, men sitter han ensam så härjar han. Sitter han med Troll däremot så är han lugnare. Lugnast är Yeti när han får träna själv, då har han både fokus och koncentration och kan både springa fort och tänka samtidigt!

Vi vallade igår medan mörkret föll och Yeti var först ut. I den lilla inhägnaden blir det mest att fåren springer till ett hörn, vi plockar ut dem och de springer till nästa. Yeti är galen innan han kommer in i hagen, men så fort att får gå mot fåren drar han ner på tempot och knatar på med fin stil! Jag tog ut fåren och Yeti på det stora fältet för att se om vi kunde få mer flyt i träningen än i fållan och först blev det nån rusning, men efter en liten stund fick jag honom att balansera emot mig! Han sprang på cirkeln och jag stoppade upp och fick honom att vända och några gånger så balanserade han rakt emot mig också! Han är så otroligt lugn och sansad hos fåren, otroligt smidig! Jag lät honom också fösa i linan och han knatar på rakt fram. De första gångerna hos fåren märkte jag en tendens att vilja flanka hela tiden, men igår kunde han minsann både jobba på flankerna och gå rakt fram! Just nu verkar han vara en otroligt balanserad liten herre som inte är extrem åt något håll 🙂

Monster och jag hade en dispyt om att flanka höger sist vi vallade och jag trodde nog att den knuten skulle vara kvar igår. Döm om min förvåning när han gick jättefint åt höger! Märkligt, är det någon som har tränat min hund i smyg? Åt vänster är han däremot lite grund. Han har en tendens att suga in mot fåren på flanken. Han gick riktigt fint igår över lag och vi lyckades till och med dela några gånger. Delningarna är inte perfekta än, Monster vill inte riktigt släppa den andra flocken men det går framåt. Vi har ju inte jobbat särskilt länge eller mycket med delningen ännu.

Även Troll fick träffa fåren, men han var alldeles för het igår. Studsade som ett popcorn och fick fåren att poppa också. Men det gör inget, han är så söt ändå och han ska ändå inte tävla. Det viktiga är att han är lycklig, och det är han om han också får vara med ❤

Publicerat på 10 november 2013, i Agility, Vallning. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. Kul! Se till att filma när ni är hos fåren! 😉

    Gilla

%d bloggare gillar detta: