Kul i Kungsör

Trots min förkylning så åkte vi till Kungsör i söndags för att tävla tre lopp. I efterhand kanske det inte var så smart även om jag mådde mycket bättre i söndags eftersom jag mådde sämre i måndags och var tvungen att stanna hemma från jobbet i två dagar. En kan ju alltid diskutera om det hade med tävlandet att göra eller inte och jag tror nog att jag hade mått kasst oavsett tävling eller inte, men visst, att tävla när man är lite småsjuker är väl allt som oftast ingen lysande idé.

Nåväl, P hängde med och vi pallrade oss iväg efter en lugn förmiddag och anlände precis lagom i tid. Monster var väldigt laddad och jag också, vi har tränat extremt lite pga agilityvila i oktober och bara två träningspass i november. Vädret och min hälsa har inte riktigt varit på vår sida den senaste tiden.

Först ut var agilityklass A och det var en ganska teknisk bana som fällde många. Bara två ekipage nollade av ca 40 hundar. Men banan var riktigt rolig och jag skulle gärna köra den igen! Svårigheterna låg mycket att det blev lite trångt på sina ställen och slalomingången var svår. Jag vred mig helt fel innan slalom så att Monster stack in nosen i en tunnel – helt och hållet mitt fel. Utöver det gick det rätt bra, framför allt hade vi väldigt roligt! Sen att han hoppade balansen var väl mindre bra..

I agilityklass B var även där balansen hinder nr 2 och tror ni inte att hundskrället hoppar igen! Jag borde väl ha tagit om, men i PM stod det om att man absolut inte fick träna på banan och jag ville faktiskt köra fler än två hinder.. Så jag körde på och bitvis fick vi riktigt bra flyt i den här banan! Monster gick ut ur slalom, vilket man väl får skylla på bristande träning under hösten men vissa bitar kändes riktigt riktigt bra! Framför allt satte jag ett blindbyte som kändes fantastiskt, typiskt nog tappade jag honom förbi ett hinder strax efteråt och vi diskade oss… Nåväl, vi hade ju 10 fel och ingen tid att räkna med ändå, så det gjorde ju inget 🙂

Sen var det ju en hoppklass med, men eftersom vi ju är fullpinnade och då jag hade sista startnumret så hoppade vi den och åkte helt enkelt hem. Det känns som att det var rätt smart såhär i efterhand 🙂

Publicerat på 20 november 2013, i Agility, Monster, Tävla. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Kul i Kungsör.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: