Varför inte en skada till?

Jag blev mest bara uppgiven när Yeti var blodig på kinden igår eftermiddag när jag kom hem. Förmodligen har Troll fräst ifrån mer än vanligt så blodvite uppstod. Troll har aldrig orsakat något blod på de andra i flocken någonsin, men den här gången tog det illa. Det är nämligen inte bara ett litet hack utan en skinnflik som sitter lös och ett ganska djupt sår.

20131129-111952.jpg

Jag var rädd att vi skulle vara tvungna att sy först men när jag pratade med Valla sa de att en isf måste sätta drän och det tror jag inte går. Dessutom brukar sådana små gillar torka bort och dö ändå. Jag får hålla koll på det så det håller sig fräscht och sen får Yeti (tyvärr) stoltsera med sitt första ärr. Det var iaf en himla tur att det inte träffade ögat utan någon cm under..

De andra båda sjuklingarna då? Jo Troll är fortsatt svullen under ögat. Antibiotikan är slut och jag håller mest koll på att det inte svullnar upp. Såret ser fint ut och kinden är mindre svullen så hoppet lever än att det ska läka utan komplikationer den här gången.

Monster äter fisk och ris och är stabil i magen för tillfället. Jag ska börja blanda i lite lite färskfoder snart. Han har gått ner i vikt och verkar lite mattare än normalt, men han har å andra sidan knappt fått någon mat sedan i lördags.

På julens önskelista i år står friska och skadefria hundar överst..

Publicerat på 29 november 2013, i Skador, Yeti. Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

  1. Ja nu får det ändå vara nog tycker jag! Magsåret hos dig är väl på väg som ett brev på posten misstänker jag? Det blir så mkt tankar som snurrar och oro som hänger över en när något är fel med de små älsklingarna! Ta hand om er ❤

    Gilla

  2. Lo fick ett väldigt likadant sår på sin kind av Soda. Antagligen hoppade hon upp i sängen och landade på honom… Vi sydde det iallafall och hon har nu ett coolt ärr från världens bästa hund. Tror det är tur 🙂 Jag tror iof att vetten sa att man inte hade behövt sy kanske, men fliken var liksom väldigt lös på henne.

    Gilla

  3. Håller med om att det får räcka! Stackars Troll måste ha riktigt ont ifall om han råkat göra Yeti illa. Jag håller tummarna för att tomten är snäll! Även om jag hoppas att paketet i sådant fall kommer tidigt!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: