Den stora invandringen

En skulle kunna tro att detta är ett politiskt inlägg. Det är det inte. Det handlar nämligen om en helt annan slags invandring, nämligen invandringen av möss. Jag undrar lite vad möss har för en övernaturlig förmåga att veta när kyla är på väg in? Vi hade mycket möss tidigare i höstas men under november var det milt och mössen höll sig borta.

Tills i förra veckan.. Plötsligt slog fällan igen både nu och då och på 7 dagar fångade vi 7 möss! Är inte det aningens många så säg? Allihopa fångades under diskbänken och lika bra är det tycker jag. Där finns inte så mycket som är känsligt, soporna är i tunnor med lock och utöver det finns bara soppåsar. Och en musfälla laddad med Japp såklart. Nu, lika plötsligt som det började, så har invandringen slutat. Temperaturen sjönk också mycket riktigt och små mustassar gillar inte att gå i snö. Nej, när det är kallt ute vill de gärna redan ha flyttat in under en mysig diskbänk där det finns både värme och mat. Lyx för en mus! Om det inte fällan hade varit där såklart..

En mus i vårt hus!

En mus i vårt hus!

Mössen är helt klart en faktor som jag inte räknade med skulle vara riktigt så framträdande i vårt liv. Visst, en mus då och då. Men detta? Nä.. Samtidigt är jag glad att mössen är under diskbänken och inte t ex i garderoberna eller i skåpen. Skåpen var besökta ett tag, men jag har preparerat med aluminiumfolie och silvertejp och än har de små rackarna inte tagit sig igenom det. Hehehehe 😉

PS. Ja, vi har katt. Men hon bor inte under diskbänken 😉

PS2. Ja vi har hund också. Men de bor inte heller under diskbänken 😀

Publicerat på 06 december 2013, i Husprojektet. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

 1. Förra vintern hade vi möss i vår garderob… Mindre roligt att plocka fram kläder och få hela golvet fullt med musskit och hitta hål i kläderna. Yeck. :S Men vi köpte en sån där skrämma som man sätter i eluttaget och efter det har vi knappt några möss! Vi fångade säkert 2-3 möss/dygn ett tag förra året, och hörde lika många i taket… Inte hållbart, känns bättre att skrämma bort dom så de inte kommer in öht taget då.

  Gilla

  • 2-3 om dagen!! Och i garderoben! Jisses.. Där ligger vi i lä.. Men ni har väl ett nytt hus?

   Upplever ni att hundarna hör ljudet? Pascal är så känslig, han är rädd att katten ska höra det också?

   Gilla

%d bloggare gillar detta: