Första snön och första kursen

I fredags kom den första snön för vintern och Yeti var överlycklig! Ner med nosen i snön och skutt över åkrarna i full fart! Tänk att något fluffigt vitt på marken kan vara så kul 🙂

Igår var det dags för vår inplanerade valpagilitykurs med Malin Elfström! Malin håller en hel del valpkurser för hyfsat rutinerade och väldigt rutinerade förare med valpar, kurser som fokuserar på detaljerna som man ofta glömmer. Vi fick en valpkurs på 8 timmar över en dag, perfekt när det är lite långt att åka till Knivsta för en vanlig valpkurs.

Jag är jättenöjd med Yeti! Han var glad, framåt och kampade för fullt. Han gav sig in i leken med fullt ös, trampade på gungan, sprang runt långhoppspinnar både tajt och fokuserat och gasade som om livet hängde på det i inkallningsövningarna. Sen var han inte helt fokuserad hela tiden, men han är ändå en 8-månadersvalp som nyss lärt sig att lyfta på benet och som plötsligt fått ett riktigt grovt skall istället för valpbjäbbet. Hormoner hormoner kan man säga, och ändå uppförde han sig riktigt bra! Vi körde en hopptekniksövning också som Yeti tyckte var lite för lätt. Vi avvaktar med hoppövningar tills i vår och då gör vi dem lite svårare istället 🙂

Jag är väldigt nöjd med kursen! Vissa saker har jag inte lagt så stor vikt på och vissa saker har jag missat. Andra saker fick jag väldigt bra tips på, som hur Malin jobbar för att få hunden att kunna titta på när hon tränar en annan hund. Många bra tips för hur man tränar när man har fler än en hund blev det!

Yeti och jag har fått en plan, en lista som vi ska checka av under vintern så att Yeti är en lättränad hund med självkontroll i vår när det börjar bli dags att hoppa!

Publicerat på 08 december 2013, i Yeti. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Första snön och första kursen.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: