Flera genombrott hos vallarvalpen!

Idag vallade vi igen! Målet för dagen var att få igenom att Yeti skulle gå rakt mot djuren och att Monster skulle bli lösare i huvudet och gå att styra med flankkommandon i fråndrivningen.

Båda hundarna började i lilla hagen men rätt snart fick Troll ta ut fåren på vallen istället. Troll fick förresten valla med lina och med ratten på så går han riktigt bra.

Yeti tänkte bara runt flocken i lilla hagen och jag höll emot i linan och smackade för att han skulle gå rakt fram istället för att spring runt fåren. Han fattade inget, fattade inget, fattade inget och så babam!! Helt plötsligt slogs switchen på och Yeti traskade rakt mot fåren som om han aldrig gjort annat! Så häftigt när polletten bara trillar ner! Ute på vallen tränade vi fösning i lina och lite drivning. Yeti vill pendla kraftigt i drivningen, han vill hela tiden vara i rörelse. Nu fick jag honom att sluta pendla och gå rakt fram korta stunder, men det var ett stort framsteg! Läggandet funkade idag med, inte utan protester men han gör det iaf till slut. Tyngdpunkten idag låg mycket på att jag kliver in och bestämmer hur jag vill ha det och han köper det faktiskt även om han har åsikter om hur han själv vill göra 😉

Monster tränade på att bli lös i huvudet och ta kommandon som han inte är inställd på. Han har jättesvårt att flanka i fråndrivningen och det gör det ju aningen svårt att svänga 😉 Idag kom vi en bit på väg men vi är långt ifrån målet.

Kul att det är så varmt och hyfsat torrt i markerna! Det är ju riktigt härligt att kunna träna när jag är ledig och kan vara ute de få timmar det är ljust!

Publicerat på 26 december 2013, i Monster, Vallning, Yeti. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Flera genombrott hos vallarvalpen!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: