Mål 2014

Jag har tvekat inför vad jag ska skriva för mål i år. Jag tycker att det är svårt, dels har jag ju mål som är lite luddiga som att vi ska bli bättre på vissa delar, till exempel att svänga i agilityn eller styrbarheten i vallningen, men det är ju rätt svårt att mäta och utvärdera ett år efter. Att skriva vad vi ska träna på under kommande år blir också svårt, det varierar ju vad jag känner att vi har störst behov av att träna på just nu. Mätbara mål är prestationsmål som i hög grad är beroende av andra. Visst har vi alltid fått pinnar på våra nollade lopp hittills, men det är ju inte en garanti. Jag vet heller inte just nu hur mycket vi egentligen kommer att hinna tävla i sommar.  Våra mål blir därför lite tagna ur luften känns det som, jag vet helt enkelt inte om jag har möjlighet att satsa så mycket som jag skulle vilja. Men några mål tycker jag ändå är roligt att knåpa ihop 🙂

Hedvig

Mina mål är enkla att skriva. Jag vill hitta och behålla en balans i livet. Jag tror att det i nuläget är svårt för mig att leta mig hemåt jobbmässigt utan jag kommer att bli kvar i Jönkan ett tag till. Det positiva är att läget är mycket bättre nu på jobbet än för ett år sedan och att jag har hittat en lägenhet som är billig och som jag trivs med.

Jag vill utveckla hinderparken och fixa staketet här hemma så att vi kan ha får också, det vore ju himla käckt 🙂

Troll

Trolls mål är också enkla. Han ska fortsätta sitt pensionärsliv, förhoppningsvis med inslag av träning. Korta pass med vallning och agility på låg höjd och utan balanshinder kör vi på med så länge det bara går! Att tävla KM eller en och annan seniorklass om det ges möjlighet ska vi satsa på också, men allt hänger ju på hur Troll mår i sina bogar.

Monster

Monster är hunden med mest mål. Jag vill ju absolut upp i trean med honom i agilityklass och sen vill jag förstås tävla i klass 3! Några mål i trean har jag inte i år, jag vill bara att vi ska bli mer samkörda och att vi ska ha kul. Att bevara känslan av att det roligaste som finns är att vara på banan med Monster är det primära målet!

I vallningen vill jag jobba vidare med delningar, fråndrivningar och hämten. Att få Monster lösare i huvudet så att han tar kommandon och att kunna växla mellan drivningsläge och flankeringar. Jag siktar på att kunna starta IK1  under hösten, det vore himla roligt!

Yeti

Yeti Yetski ska framför allt börja träna agility och fortsätta träna vallning. Jag tror inte att vi kommer hinna börja tävla agility på allvar i år eftersom myndighetsdagen infaller i oktober så troligen blir debuten 2015. Målet är att Yeti ska vara hyfsat färdig för tävling i höst ändå!

I vallningen vore ju ett VP förnämligt! Fortsätter Yeti vara såhär lättränad och vi fortsätter ha bra träningsförutsättningar skulle det också kunna bli så. Det blir under hösten i så fall, tills våren hinner vi inte bli klara även om nu snön skulle fortsätta att hålla sig borta.

Publicerat på 27 december 2013, i Just nu, Mål. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Yeah! Mot 3:an! 🙂 Och ska bli spännande att se lille Yetski när han får börja träna…

    Gilla

%d bloggare gillar detta: