Årskrönika 2013

Januari

Snö och kyla inledde året som även innebar en enorm förändring i våra liv, nämligen husköpet! Mitt i månaden skrev vi på pappren och började så smått flytta ut! Jag letade20130115-155710.jpg samtidigt desperat boende i Jönköping, 6500 i hyra kändes lite väl magstarkt när man samtidigt har lån och driftkostnader på ett hus. Efter att jag ringt till min hyresvärds huvudkontor löste sig plötsligt boendet och det blev iaf liiiite billigare.

All snö gjorde att jag åkte skidor några gånger med hundarna, sydde asfula damasker och så passade vi på att simma en hel del innan vi flyttade från stan!

Vi köpte även en ny bil, Röde Polo, som visade sig inte vara ett klockrent köp. Lite strul här och där, som tur är tar den Pascal till jobbet varje dag så värre än så är det inte.

Februari

Den stora händelsen i årets andra månad var förstås flytten till vårt alldeles egna hus! Själva flytten gick bra förutom ett litet missöde där en bil hamnade i diket. Björkebergskorset är halt på vintern! Huset var utkylt och vi eldade som bara den men frös ändå. Massor. Vi var rätt miserabla där i kylan ett tag och vi fick inte riktigt ordning på temperaturen denna vår första vinter i huset.

Troll satte igång att yla i Jönköping men slutade illa kvickt igen när jag tog honom på bar gärning och Monster tävlade agility i Valla ridhus.Vi diskade oss men vi hade kul och det var iaf ett av loppen som var riktigt bra.

Mars

Vi inledde mars med årets andra flytt! Det var den nya lägenheten i Jönköping som invigdes. Hemma i huset frös vi häcken av oss i denna extremkalla vinter, samtidigt njöt jag och hundarna i fulla drag av att bo på landet! Vi fångade möss under diskbänken och jag och Monster vann en klass och fick två pinnar i Laxå!

Liten_IMG_1651Vilken härlig start på agilityåret! Dessvärre följde vi inte upp resultatmässigt i Rättvik, men två pinnar är inte fy skam! Monster passade på att fylla fyra år också, mattes älskade hjärtgull…

April

20130427-111551.jpgVi inledde april som vi avslutade mars – i Rättvik! Inga resultat med oss hem, men en känsla av vår! Underbar vårvinter med strålande sol.. Jag åkte även till Varese i Italien med jobbet och det var trevligt även om allt i staden var stängt eftersom det vad måndag. Hemma tänker vi mest på hus-grejer, nät kom upp för skorstenen för att hindra kaj-invasion, vi köpte 11 kubikmeter björkved och en trädgårdstraktor!

Söt gosnosen Ailicec Yeti föds på Östa gård, men ännu vet jag inte om att han existerar.

Jag och Monster tävlade agility i Tranås med en femma som bästa resultat på fyra lopp. Sen målar jag om fönstret i badrummet på ovanvåningen och det blev riktigt bra! Det var ju det där fula toalocket som skulle bytas också, men det har visst inte blivit av..

Maj

Nu är det vår på riktigt och vi firade genom att köpa de första hindren till den egna hinderparken! Vi får även till riktigt härliga träningspass i solen på BK och syr tunnelhållare till mina Rusta-tunnlar. Jag åker till Kalmar med jobbet och den slitigaste perioden på hela året börjar.

Jag bestämmer mig för en valp och vi hälsar på Yeti för första gången! En sån liten goding Yeti🙂 Monster och jag tävlade i Jönköping med ett icke lysande resultat och jag åker till Tjörn på min födelsedag med jobbet. Jag byggde ett långhopp som blev så fint, så fint och vi råddade med vår stora tävling. Resultatmässigt satte vi inget, men tävlingen flöt på! Dagen efter var det tävling igen, men inga banor som funkade för oss tyvärr och vi åkte hem innan dagen var slut.

Jag var slut som artist men åkte till Kalmar igen i jobbet och kom hem lätt medvetslös. Nu var det faktiskt inte kul längre och jag närmade mig utmattningens gräns.

Juni

jag och -yetiJuni inleddes med lite vacklande hälsa till följd av stressen i maj. Jag åkte till Stockholm och hälsade på syrran och tävlade i Knivsta. Som bonus hälsade vi dessutom på lilla Yeti! Han var busig och dessutom tillräckligt gammal för att bli hämtad, men tålamod, tålamod..

Jag åkte till Kiruna med jobbet för första gången och blev fascinerad av gruvan och staden som håller på att slukas av marken.

Sen kom midsommar och vi hade fest hemma hos oss! Det var riktigt trevligt trots att Monster dödade mina nerver genom att stjäla mat i hungern efter en rejäl diarré. Dagen efter var det dags för den stora dagen! Dags att hämta Yeti Yetski! Helt lycklig var jag när vi åkte hemåt med det lilla pyret i knät 🙂

Äntligen var det ju semester också! Vi åkte till min moster på deras ö i Arkösund och bara njöt! Åh vad jag älskar att vara där..

Juli

Åh, semester och valptider, underbara sommar! Juli 2013 bara levererade och levererade! Vackert väder och roliga grejer! Vi inledde med att ta en pinne i Österåker! En hoppinne och den andra i ordningen.

Sen tog jag tag i staketet. Först gjorde jag en gång mellan staketet och häcken. Sen tvättade jag staketet med högtryckstvätt. Till slut målade vi det, men nu är vi inne på sena hösten.. 😉

Pascal hängde med ett par härliga dagar på Skutbergets camping med tävlingar i dagarna 2! Vi gjorde ett antal nästannollor, men hela tiden var det något som strulade. Efter Karlstad for vi vidare till Örebro och kurs för Lisa och Theresa! Grymt lärorika dagar!

Väl hemma igen fick Monster ett krampanfall och jag dog av oro. Tack och lov har det inte hänt igen.. 20130731-214006.jpg

Jag började jobba igen och Yeti är den sötaste arbetskamraten på hemmakontoret!

Augusti

Jag och Karin inledde augusti med att åka till Nässjö för att tävla! Inga resultat med mig hem dock, det var varmt och jag fick nästan värmeslag. Vi simmade en himla massa, både i Svartån här hemma och i Västersjön i Jönköping. Underbara sensommarkvällar!

Våran kisse Kaka hade tacklat av mer och mer under våren och sommaren fick somna in i mitten av augusti. Mycket tråkigt, men samtidigt skönt att hon fick sluta lida 😦

20130825-205741.jpgJag och Karin åkte till Frövi en helg och tävlade. Jag blev utan resultat igen och kände mig lite matt i pälsen av detta tävlande utan resultat. Yeti var sjövild på tävlingsområdet och rymde ut på planen en gång… Piiiinsamt!

Yeti tände på allt möjligt vid den här tiden, cyklar, bilar… Därför bestämde jag mig för att tända honom på får! Sagt och gjort, strax var vovven tänd på det han ska tända på, nämligen får 🙂

Jag gör premiär som domare i Åtvidaberg, det är roligt, men jisses så svårt!

September

September inleddes med husfix! Först gjorde vi färdigt trappan som vi börjat på redan under våren och sen målade vi staket för fullt! Vi åkte till Tranås och tävlade och 20130904-084246.jpgäven denna gång hade vi med oss noll resultat hem. Jag vallade för fullt istället och det gick bättre! Både Yeti och Monster utvecklades mycket!

Yeti gav mig flera gråa hår genom att först äta upp en bit tandtråd och sen mitt handsfree till jobbtelefonen. Han överlevde våda incidenterna även om handsfreen inte överlevde..

Vi påbörjade vårt allra största och dyraste husjobb hittills, nämligen badrumsrenoveringen! Nu var vi utan både tvättmaskin och varmvatten under en rätt lång tid..

September var en rätt tuff månad för mig jobbmässigt och jag åkte bland annat till Luleå en sväng. Sen tog jag och Karin en tur igen, denna gång till Strängnäs! Och hör och häpna, denna gång vann vi! Så himla härligt, det behövde jag verkligen för självförtroendet!

Agilityloppet gick också riktigt bra men ett jäkla uppfartsfel på balansen gjorde att vi missade vinsten…

Oktober

Eftersom det är så vansinnigt roligt att flytta så körde vi en tredje omgång! Jag fick erbjudande om en liten etta som skulle renoveras. Den är riktigt mysig och dessutom 2000 kr billigare än den förra!

Klubbmästerskap på BK gick av stapeln och vi lyckades med att klippa två KM-titlar! Troll blev seniormästare och Monster vann öppenklassen i large! Jag vann en auktion på HU och utökade hinderparken här hemma!

20131031-134313.jpgSen började ett elände med Troll när han fick en fraktur på en tand. Först fick han antibiotika en vecka, sen lagades frakturen. Ett par veckor efter svullnade hela nosen upp och Troll hade fått en infektion bakom tanden. Tanden rotfylldes och han fick mer antibiotika. Tyvärr funkade inte detta heller utan Troll fortsatte svullna upp trots antibiotikabyte. Till slut fick tanden dras ut och nu är det bra. Bara mattens panka plånbok och en glugg i Trolls mun är kvar av den tanden.

Badrumsrenoveringen knallade på i lite långsammare takt än önskat och i slutet av månaden var vi ärligt talat rätt ledsna på att vara utan varmt vatten. Även oktober var en tuff månad för mig, mycket på jobbet och osäkert hur det skulle se ut framåt även om min egen anställning var säker.

November

Yeti växer så det knakar och runt sin 7-månadersdag vägde han över 17,5 kg! Han är en otroligt gosig hund, nästan kvävande ibland i sin önskan att ligga på ansiktet.

Jag och pappa påbörjar projektet att svetsa om mina hinder så att de blir regelmässiga! Monster river ofta på dem och jag tror att det har att göra med att de saknar infångare, framför allt vid ”runt”.

Jag åkte till Berlin en sväng med jobbet och det var riktigt trevligt!

Trolls tand fortsätter vara det stora orosmomentet under november och Troll äter stora mängder antibiotika.

Vårt badrum blev äntligen klart och med det fick vi ett betydligt varmare klimat i hela 20131118-145719.jpghuset! Det där oisolerade betonggolvet drog ut en hel del värme ur huset kan man konstatera… Det är precis så underbart som vi tänkte oss med nykaklat badrum med golvvärme!

Vi åkte till Kungsör och tävlade agilityklass och sjabblade bort båda loppen. Men kul hade vi!!

Liten_IMG_1671Trolls tand drogs äntligen ut och Monster blev dålig i magen. Trots byte till färskfoder. Suck. Trolls fina mamma Fame får somna in och sen fyller Troll själv 10 år! Finaste pensionärshunden 🙂

December

Yeti fyller 8 månader och är en stor herre! Han får gå på sin första kurs, en agilityförberedande kurs för Malin Elfström! Det var riktigt roligt 🙂

Monster stal 8 ojästa lussebullar och blev först helt uppsvullen i magen och sen blev han full.. Otroligt nog höll magen! Däremot verkar han ha fått däng av Troll på fyllan 😦

Monster och jag tävlar i Adventshoppet och sätter två riktigt bra lopp, men med ett par missar såklart. Vi hade ändå riktigt riktigt roligt och jag börjar minnas varför jag håller på med det här egentligen!

Vi går på semester innan jul och det är helt underbart! Jag behöver verkligen ledighet! Vi vallar och det går riktigt bra! Roligt är det också!

20131228-133638.jpgJulen firas med syrran, en lugn och väldigt trevlig dag med vallning, god vegansk julmat, spel och umgänge. Juldagen åkte vi till pappa och hängde där med brorsans familj!

Vi investerar i en insats till vår öppna spis i vardagsrummet! Underbart att kunna elda och verkligen få upp värmen, för att inte tala om mysighetsfaktorn med en sprakande eld i rummet! Nu har vardagsrummet blivit vår primära eldstad och huset kommer verkligen till sin rätt! Keddyn (instatsen) värmer nämligen upp hela spisen och murstocken ända upp på övervåningen. Både väggen och golvet där uppe värms upp, underbart! Stor skillnad från kaminen i hallen som bara värmer ut i själva rummet, inte in i väggarna.

Nu är det bara några dagar kvar av 2013! Vi ska spendera ett par av dem med Pascals familj, jag har tänkt att valla lite till och sen firar vi nyår här hemma hos oss! Det blir väldigt lugnt och-såklart –  inga fyrverkerier.

Så hörrni, ha ett himla Gott Nytt 2014! Vi ses!

Publicerat på 28 december 2013, i Årskrönika. Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

  1. Det låter som ett grymt bra år! Bästa resesällskapet åsså! 😉

    Gilla

  2. Händelserikt och roligt 2013 du har haft! Härlig att ni fått ordning på värmen i huset också! 🙂

    Gilla

%d bloggare gillar detta: