Gott Nytt 2014!

Jag sitter och njuter av att vara ledig i soffan med sovande hundar runt mig. De är lite trötta efter nyårsfirandet, särskilt Yeti skulle jag tro! Han höll igång hela dagen igår och borde nog sova hela dagen för att kompensera 🙂

Jag inledde nyårsafton med att shoppa kläder och mat, sen ilade jag hem, hämtade hundarna och åkte till AC för en nyårspromenad! 8 hundar skuttade lösa omkring på fälten och i skogen. Vi avslutade med att grilla korv i skogen medan hundarna busade runt. Totalt var vi ute i över 3,5 timmar och det kändes som att hundarna borde vara nöjda så till kvällen.

20140101-102727.jpg

På kvällen kom Lydia, Jessica, Anna-Carin och Axel med barn och hundar över och vi åt 3-rätters middag samt en himla massa tilltugg. Väldigt gott och mycket trevligt! På 12-slaget åt vi 12 vindruvor enligt spansk tradition, men jag får nog öva på att äta snabbare så att jag inte har två kvar när klockan slutat slå nästa år 😉

Yeti lekte utan avbrott hela kvällen tills vi delade av hundarna. Föremålen växlade, än var det Lyra, än var det Pixel, men Yeti höll igång konstant. Han saknar insikt om när han borde vila den lille rackaren 😉

Alla hundar var lugna och avslappnade inomhus trots att en granne brände upp runt 10 000 kr några hundra meter bort. Vi har inga grannar precis intill utan det är åker en bit åt alla håll, en klar fördel på många sätt! Det gjorde att inga raketer smällde precis vid huset och även om vi såg en hel del raketer och ljussken genom fönstren så hördes nästan ingenting in till oss.

Däremot hade vi otur när vi var ute på en snabbkiss tidigare på kvällen och flera raketer smällde på vägen till soptunnan och tillbaka. Troll blev jätterädd, Monster nervös och Yeti mest frågande. Eftersom ingen hund hann rasta sig gick vi ut igen när det verkade som om grannen tog paus och även om Troll var väldigt skeptisk och bara ville gå in igen så hann de iaf rasta sig.

Jag måste ändå säga att även om den här nya grannen verkar helt galen i fyrverkerier så har det inte smällt något dagarna innan nyår och de började smälla hyfsat sent igår kväll så det är väldigt mycket bättre än vad det var när vi bodde i stan. De enda raketerna som Yeti har hört är de som sköts igår. Det är skönt! Däremot undrar jag hur i helvete man är funtad i skallen som glatt bränner upp 10 lakan på en kväll? Tänker man inte alls på djur eller på alla gifter som nu ligger dels på vallen och dels på rapsåkern utanför? Helt obegripligt.

Nåväl, nyårsafton är över, ett nytt år är här och jag tror att det kommer att bli alldeles, alldeles underbart 🙂

Publicerat på 01 januari 2014, i Just nu. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Gott Nytt 2014!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: