Vatten där man INTE vill ha vatten

Förra helgen var det vatten under diskbänken. Det har det varit någon gång förut men jag har tänkt att nån har spillt eller något i den stilen. Jag har kollat efter läcka men inte hittat något förutom kondens, men den här gången nöjde jag mig inte med kondens-förklaringen. Pascal började leta och precis under golvskivan under diskbänken, där röret från vasken och diskmaskinen går ner under golvet, fanns en spricka. Om vatten sattes på vid diskbänken pytsades vatten ut under golvet.. Jäkla skit.. Dumt att läckan suttit så långt ner, hade den bara suttit någon cm högre hade vi ju upptäckt den för länge sen!

Pascal har under veckan rotat under golvet och vad det verkar så finns där en vattenskada. Han har ringt försäkringsbolag, rörmokare har varit ute och lagat temporärt så att vi iaf kan använda diskmaskin och vattnet vid diskbänken. Det kommer att komma en fukttekniker som ska uppskatta hur stor skadan är och sen får vi förhoppningsvis nån ekonomisk hjälp att göra något åt det.. Det är helt omöjligt att säga just nu hur stor skadan är. Worst case scenario är att bjälklagret och golvet är rutten i stora delar av köket och kontoret bredvid, är det en mindre skada så är det kanske bara golvet under diskbänken som är skadat..

Det känns lite tungt att så snart igen få leva i ett renoveringskaos, det har ju varit underbart att badrummet är färdigt. Men vad ska en göra? Det är ju bara att ta tag i det och hoppas att försäkringsbolaget betalar en så stor del som möjligt. Just nu har tydligen ingen entreprenör tid med oss ändå så vi måste nog ändå vänta ett par månader. Det känns bara positivt, det är ju inte så trevligt att bryta upp golvet när det är kallt ute och all blåst och minusgrader kan komma rakt in i huset.

Det är åtminstone inga svårigheter att veta vart en ska lägga sina pengar när en har ett gammalt hus 😉

Förutom vattenläckan så försöker vi leva med så få element på som möjligt i huset. Elementen är svindyra och jag hade ju egentligen velat konvertera till vattenburna element och ytjordvärme i sommar istället för att göra om köket och golvet. Nu när det är minusgrader ute är det lite kallare i huset, men vi klarar oss riktigt bra med att elda och ha på golvvärmen i badrummen och groventrén. Det finns tre eldningsställen i huset numera och eldar vi i köket och i vardagsrummet så får hela huset en trevlig värme! I sovrummet har vi elementet på nattetid, fast jag tycker faktiskt att det blir lite varmt och föredrar egentligen att elda i hallen så att det är varmt när vi går och lägger oss men lite svalare på efternatten.

Kontentan är att det här med värmen fungerar betydligt bättre än förra året, men så var ju förra vintern en riktig rysare med minus tvåsiffriga värden i flera månader. Även nu är ju problemet att det går bra att hålla värmen när vi är hemma, men huset blir ju kallt under dagen och det är kyligt att komma hem. Nä alltså, en modern vattenburen värmekälla is tha shit..

Publicerat på 18 januari 2014, i Husprojektet. Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

  1. Usch vad tråkigt! Håller tummarna att det är så lite skadat som möjligt!
    Man behöver inte ha ett gammalt hus för att veta vart man ska lägga pengarna… 😛

    Gilla

  2. Såg att du hade ett gammalt inlägg om metallapporter till salu, är de fortfarande kvar?

    Gilla

%d bloggare gillar detta: