Skidpremiär!

Idag blåser det så kallt ute att jag funderar på att låta hundarna använda kattlådan men igår var det helt ok! Jag skaffade vallaväck och tog tag i vallningsprojektet på mina längdskidor. Jag använde tejpvalla sist men den har veckat sig och sitter inte alls bra. Att använda tejpvalla låter så himla enkelt men det är det inte! Till att börja med ska den gamla vallan bort. På med lösningsmedel och sen är det bara att skrapa bort vallan. Och skrapa. Och skrapa. Tills slut var det vallaklet överallt, på mig, på skidorna där det inte ska vara valla och typ i hela verkstaden. Ett elände var det att få bort! Dessutom blev jag lätt illamående av lösningsmedlet.

Sen skulle den nya vallan på. Det var iaf aningen lättare än att ta av den gamla, det största problemet var att det är veck på vallan redan på rullen. Det innebär att vallan inte är helt jämt pålagd utan att det finns en risk att det blir som sist; att vallan släpper och lägger sig i högar.. Nä nästa år lämnar jag in dem!

När jag till slut (typ 3 timmar senare) kom ut på skidorna gick det riktigt bra! Jag saknar teknik och blir trött fort, men när jag tröttnade spände jag för först Troll och sen både Troll och Mon! Hej vad det går i början iaf, sen tappar båda hundarna farten och vi tog oss fram i mer måttlig trav. De är ju inte så vana att dra. Yeti sprang bredvid, jag vill inte lägga belastning på honom än. 6 km blev det, hundarna kanske drog i 4 km och vi var ute i 50 minuter. När vi hade flyt och det gick bra höll vi ett hyfsat tempo, men mycket tid gick åt att ta loss snö ur Monsters tassar (sockor på nästa gång!!) och fästa upp linorna på mig de sträckorna som jag körde på egen hand. Ligger snön kvar blir det definitivt fler turer även om vinden måste mojna för att jag ska vilja ge mig ut mer just den här helgen. Spåret går förbi precis utanför här så det är väldigt lyxigt!

Idag börjar vår vinterträning och det ska bli väldigt roligt! Vi har inte hoppat ett hinder sen i mitten av december och både Monster och jag har abstinens. Vi ska ju göra några starter i februari så nu gäller det att vi kommer igång igen!

Publicerat på 19 januari 2014, i Hedvigs träning. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Skidpremiär!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: