Ledsen matte

Igår var jag sjukt trött och efter hundpromenaden gav jag hundarna mat, ett varsitt tuggben och gick för att köpa en falafelrulle. Jag var borta i max 15 minuter och när jag kom tillbaka satt Monster tryckt emot dörren och var uppenbart stressad. Troll låg drygt en meter därifrån och Yeti satt med Monster. Jag klappade Monster och såg då direkt att han hade ett område där håret var borta över ena ögat.

20140204-172258.jpg

 

Tack och lov inget stort sår eller blodvite, men ändå så oändligt tråkigt. Jag blir så ledsen när hundarna inte håller sams och när någon hund blir utsatt och slagen när jag inte är hemma och kan göra något åt det. Det är så himla tråkigt.

Monster var ledsen och beklämd ett tag, men släppte det när han fick benet och hoppade upp i sängen. Det fanns ingen spänning mellan killarna under resten av kvällen som tur var.

I höstas var Troll på dåligt humör pga den onda tanden och då hände ett par sådana här incidenter. Först var det Yeti som fick ett hack under ögat och sen blev Monster biten när han var påverkad av de 8 ojästa lussekatterna. Men detta är första gången som det har hänt att Monster har blivit biten utan någon anledning, dvs att varken Troll eller Monster har anledning eller har gett anledning att bete sig såhär.

Lösningen är att aldrig ge dem ben och sen lämna dem ensamma hemma. Tyvärr känner jag mig ju inte trygg att lämna dem ihop ensamma överhuvudtaget just nu så det får bli kompostgaller när jag inte är hemma. Åtminstone här i Jönkan där utrymmet är begränsat. Hemma är huset så stort att hundarna ofta ändå är i olika rum när vi är hemma, ännu mer så när de är ensamma skulle jag tro.

Publicerat på 04 februari 2014, i Just nu, Monster. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Så dumt och onödigt. Tur att hundar förlåter lätt. Kram på Monster.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: