En riktigt rolig agilitydag!

Idag har vi tävlat för första gången sen i november! Dagen började extremt tidigt, klockan stod på 03.40 och jag gick och lade mig 21.30 igår. Problemet var dock att jag inte alls kunde sova! Usch vad jobbigt det är att ligga och vrida sig och veta att klockan tickar på! Tur att jag åkte med Josefin och att hon körde så att jag kunde sova ett par timmar i bilen iaf 🙂

Jag hade bara med mig Monster och det var himla skönt! Så enkelt det är med en hund istället för tre! Monster var också på ett härligt humör och det märks att han uppskattar att vara ute med matte på egen tass, glada ögon och svansen på svaj 🙂

Första loppet ut var agilityklass. Banan var enkel, flytig och trevlig. Monster var lätt laddad, skakade i hela kroppen, gnällde och var helt vild i blicken. Jag är riktigt nöjd med hur vi löste banan och riktigt nöjd med mitt och Monsters samarbete på banan. Vi fick ett par lite onödiga svängar, efter balansen och innan slalomet. Annars gick det riktigt bra! Attans synd på rivningen där Mon kraschade ett hinderstöd (dagens enda rivning). Vi hamnade på 5e plats och hade 2a bästa tiden!

Andra agilityklassen var mer teknisk och rolig! Tyvärr blev den rundan inte filmad, men Monster räddade upp slalom på ett hår och sen fick vi en vägran och en 5a på Aet. Vägran kändes lite onödigt, hade jag satsat på en blindbyte lite tidigare så hade det nog inte hänt. Jag är iaf väldigt nöjd med min offensiva handling längre fram i banan när jag blindbyte förbi balansen och in i en tunnel.

Sist hoppklass och där är vi ju fullpinnade. Banan var kort och lätt och väldigt väldigt snabb! Det gick lysande för oss, en liten fråga efter första tunneln och sen en matte som fastnade med sin för stora röv vid ett hinder så att Monster tog samma hinder tillbaka… Suck! Annars hade vi nog hamnat högt i resultatlistan…

Riktigt roligt hade vi iaf, Fullt ös medvetslös och samtidigt en riktigt fin teamkänsla! Monster känns stark och snabb, men samtidigt lyssnar han bättre än aldrig förr. Härliga hund!

Publicerat på 08 februari 2014, i Agility, Monster, Tävla. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

 1. Riktigt fina lopp! Vad han springer, det där Monstret!!

  Gilla

 2. Han gick så otroligt fint i lördags!

  Gilla

 3. Han ser jättefin ut! Härlig attityd!

  Gilla

 4. Åh så tjusigt Hedvig! Shit vad det går undan!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: