En trist dag och en mirakelmedicin

Jag sov verkligen inget alls inatt. Det var mitt eget fel, jag borde ha pallrat mig iväg till Ica och köpt nässpray igår kväll men jag orkade helt enkelt inte. Sprängande huvudvärk gjorde ju inte saken lättare och att sova med öppen mun är inte riktigt min grej. Att gå till jobbet var ju helt uteslutet i morse å utan jag satsade på att ta den där svängen till Ica och sova på soffan istället. Nu har jag kört hem, rastat hundarna och sovit i några timmar till. Tyvärr mår jag fortfarande riktigt dåligt men jag är kanske något mindre trött iaf..

20140311-165051.jpg
Yeti jobbar på att hålla matten sällskap i soffan!

Mirakelmedicinen handlar inte om förkylning tyvärr utan om dåliga magar på hundar! Mina vovvar får av någon okänd anledning risiga magar lite för ofta och det är ett elände att fasta, koka ris, köpa fisk och ge dyr canicur. Svindyrt blir det också i längden, varje tub med canicur kostar ju en bit över hundralappen. Men nu i vintras fick jag ett tips av en vän, att ge saltsyrastimulerande preparat! Det handlade om piller som säljs receptfritt på Apoteket. Tyvärr hade dessa piller lagom slutat säljas men som tur är hittades ett alternativ på hälsokosten! Digest heter de och de fungerar superduperbra!!

20140311-165618.jpg

Den här burken har jag köpt för ca 150 kr från en hälsokostaffär på nätet och den innehåller 100 tabletter. När en hund blir dålig ger jag helt enkelt en kapsel morgon och kväll på maten! Jag har inte vågat ge full portion mat utan har minskat lite på mängden, MEN de har inte fastat en enda måltid! Fungerar helt fantastiskt och magen har blivit bättre direkt! Jag har gett Digest i några dagar medan jag gått upp på full portion med mat och sen bara slutat och det har fungerat klockrent på alla tre hundarna 😀

Bara fördelar, slippa fasta, snabbare fast mage och dessutom väldigt mycket billigare!

Teorin bakom varför detta fungerar är att hundar ska tåla att äta allt skit de hittar eftersom deras magsafter är surare än våra. När vi ger dem processad mat eller om hunden är lite känslig så behöver magen hjälp på traven för att få ner pH i magen och bryta ner bakterierna. Med lite saltsyrastimulerande medikamenter så löser hundens mage själv problemet och dessutom ska magen bli mer motståndskraftig i förlängningen! Bara bra grejer 🙂

(Blogg100, inlägg 11)

Publicerat på 11 mars 2014, i Hundfoder, Just nu och märkt . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Oj, det måste jag inhandla! Azlan är känslig i magen och slänger i sig allt hans nos säger är mat. Borde ju även hjälpa när det bildas gaser i magen?

    Hoppas du snart blir bättre!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: