Klättra i träd

Ett av våra äppelträd har sett ut som ett ilsket piggsvin sen vi flyttade hit även om jag gjorde ett halvhjärtat försök att beskära träden förra året. Idag har jag sågat galet många grenar och trädet börjar se lite bättre ut. Sen är det väl frågan om det blir någon frukt på det i år 😉 Någon dags jobb till och iaf ett av träden ska nog vara färdiga!

Yeti är en galet glad supporter av all form att trädgårdsarbete och satsade helhjärtat på att fånga varenda gren på vägen ner. Han grävde också gropar, nåt kanske matten uppskattar mindre. Han kommer bli en riktigt trädgårdshund när vi får upp staketet som fattas! Förhoppningsvis överlever trädgården också..

Ibland undrar jag om Yeti verkligen är bc. Han är så extremt gosig att jag snarare tror att han är en knähund av nåt slag. Det skulle väl vara den outtömliga energin och otroliga arbetsviljan då, och det där att han väger 20 kg och inte 5 😉

20140315-210554.jpg

(Blogg100, inlägg 15)

Publicerat på 15 mars 2014, i Yeti och märkt . Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. Har också ett äppleträd som behöver beskäras, men man får ju inte ta för mycket för då blir det ju bara sjukt mycket vattenskott när det stressar upp grenar för att kompensera den förlorade bladmassan. Så se till att lämna en del kvar fast man helst inte skulle vilja det!

    Gilla

  2. Låter som det. Då får du ta det lite försiktigt så det inte blir ännu värre. Har läst att man ska ta bort max 1/3 av vattenskotten så det inte blir ännu värre. Annars ska man beskära under sommaren juli-sept om man inte vill få så mycket vattenskott.

    Gilla

  3. Gulliga Yeti! Min 3 älskar också trädgården och då framförallt markplanetingen… (gropgrävandet…)

    Gilla

%d bloggare gillar detta: