Snabbvallning

Det är inte lätt att hinna med allt en vill på helgerna! Så lite tid och SÅÅ mycket en vill göra! Vallningen har fått stå åt sidan ett tag när vi har tränat agility på helgerna och jag har varit för gravidtrött för att orka mer än promenader. Plötsligt har tiden rusat iväg och hundarna har inte träffat fåren på någon månad! Idag insåg jag dessutom att om en vecka ska Yeti och jag på vår första vallkurs! Det blir för Jörgen Olsson och det är tre nybishundar som ska dit. Yeti är nog den som har vallat mest av de tre.

Det blev alltså ett kort pass i lilla hagen med alla tre hundarna idag! Monster var först ut och han gick väldigt fint, dock för tajt i vänsterflanken som alltid är efter ett träningsuppehåll.

Yeti gick riktigt bra! Först gick det runt runt men sen fick jag honom i balans och han drev mot mig utan att flanka. Det känns som om han har mognat lite! Dessutom kan han ligg! Inte i alla situationer men ändå 🙂

Troll var hetast och ville som vanligt mest bara flanka. Det är nog som en del säger, det är lätt att inte lyckas med första hunden och med Troll har jag verkligen inte lyckats med tempot eller fråndrivningen. Men han är ju söt ändå 🙂

Vi har hunnit med annat idag också! Pappa kom över en sväng och hjälpte oss att sätta upp staket! Det är en bit av staketet som varit bortplockat sen markbädden gjordes, kanske dryga 10 m. Idag kom det på plats och nu är det bara en ordentlig grind som behövs vid infarten, sen är det staket runt hela trädgården! För tillfället har jag satt kompostgaller för infarten och det funkar ju tills vidare.

(Blogg100, inlägg 16)

Publicerat på 16 mars 2014, i Husprojektet, Vallning och märkt . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Snabbvallning.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: