Musskrämman som skrämde för mycket

Vi har ju rätt mycket möss under diskbänken och ett tips har varit en sk musskrämma. Den utstöter ett ljud med hög frekvens som ska skrämma bort möss och andra smågnagare. Ljudet ska vara så högt att bara mössen hör den. Vi har inte köpt någon musskrämma eftersom Pascal har varit rädd att ljudet ska påverka oss eller husdjuren. Nu har vi iaf köpt en musskrämma som ska bo i förrådet vid garaget där vi ändå inte bor.

När Pascal gick ut i garaget häromdagen började han må riktigt dåligt och fattade inte varför förrän han såg musskrämman. Han hörde alltså det högfrekventa ljudet. Jag hör det däremot inte, men å andra sidan har jag varit lite lomhörd pga förkylningen den senaste veckan så jag borde kanske lyssna igen.

Husdjuren då? Tja när Monster gick in i förrådet stannade han och spetsade öronen. Han vände sig om och gick fram till musskrämman och kollade in den. Han hörde helt klart ljudet!

Så musskrämma inomhus? Nej säger jag. Även om hundar och katter kanske inte skräms av ljudet så hör de det absolut och det kan ju knappast vara behagligt. Barn och vuxna med riktigt bra hörsel kan också höra ljudet. Däremot vintertid i sommarstugan eller i utrymmen där en inte bor kan det nog funka!

Om skrämman funkar mot möss? Jag vet faktiskt inte ännu, vi får nog utvärdera under nästa höst och vinter för att verkligen se skillnad. Jag är iaf glad om det hindrar mössen från att äta upp fler luftmadrasser! Två stycken har jag fått slänga så nu måste jag köpa nya.. De är otroligt effektiva på att förstöra grejer och bajsa ut grejerna efteråt!

(Blogg100, inlägg 17)

Publicerat på 17 mars 2014, i Just nu och märkt . Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

 1. Det finns nog olika, vi hade en i Radioskugga som ingen av oss hörde o vi märkte aldrig på hundarna att de skulle höra nåt. Däremot hade exsvärisarna en i växthuset som jag hörde och blev ganska illa till mods av. De däremot hörde den inte, men de var ju rätt mycket äldre.

  Gilla

 2. Ni får skaffa en katt eller två – perfekta musskrämmare/ätare 😛

  Gilla

  • Vi har ju en katt.. Men det verkar inte göra någon som helst skillnad. Katten bor å andra sidan inte under diskbänken 😉

   Gilla

 3. the crazy pack

  Granris! Mer naturligt går det inte att få det och mössen skall avsky doften av det. Men man behöver kanske veta vart de tar sig in o lägga riset där??

  Gilla

  • Tja under diskbänken vill jag inte ha granris och inte i skåpen heller. Hellre att de kommer in under diskbänken och går i fällan än att rumsterar bakom skåpen där vi inte kommer åt dem..

   Gilla

%d bloggare gillar detta: