Två stora val

My god vad det finns mycket att ta hänsyn till! Storlek, pris, drift och kvalitet. Vad vill vi ha, vad har vi råd med och vad är det bästa valet?

Och vad pratar jag egentligen om? Jo två stora val, det ena hyfsat dyrt och det andra jättedyrt. Det ena är vilken barnvagn vi ska ha och det andra är vilken bil vi möjligen kan få plats i.

Vad gäller barnvagn så har jag två kravspecar, det ena på en stadig och bra vagn som funkar på landet och som går fint att rulla trots tre hundar i den ena handen och den andra en liten som får plats i bilen. Genom experten AC och en tråd på fb så har jag numera en hyfsad idé om vad jag vill ha, trots att jag ännu inte begriper termerna. Följer det med både sittdel och liggdel, vad i hela världen är snurrhjul, adapter och babyskydd för något och vill vi ha det? Mycket är ännu oklart.

Vad gäller bil så är termerna enklare, men ack vad det är dyrt! Jag gillar ju verkligen min Ford Focus, men den är i minsta laget för 70 kg hund delat på tre individer, två vuxna, en bebis och en barnvagn. Nämnda individer och saker går nog in, men sen är det stopp! Dock så är bilar av den kalibern så att alla familjemedlemmar (helst även katten) sitter bra och att även packning får plats både väldigt stora och dyra! Här krävs det en djupare undersökning helt klart för vad finns det för 7-sitsiga bilar eller bilar i liknande storlek som är hyfsat billiga i drift, jäkligt driftsäkra, miljövänliga och dessutom inte allt för dyra i inköp? Det tål att tänkas vidare på..

(Blogg100, inlägg 18)

Publicerat på 18 mars 2014, i Bebis och märkt . Bokmärk permalänken. 8 kommentarer.

 1. Huvva, jag avundas inte problemen du har med transportlösningar… Ska hundar och barn åka med varje gång? Ananrs kanske en hundkärra kan vara något? Eller Skåpbilsaktig modell.

  Gilla

  • Hundar och barn ska få plats och kärra vill jag inte ha. Tror mitt liv kommer kännas extremt begränsat om jag måste välja på hundar eller barn varje gång jag vill ta en promenad eller träna någon annanstans än hemma.

   Gilla

   • Absolut min tanke oxå, hundarna är ju oxå våra ”barn”. Hade en gång en firmabil som var fyrsitsig (Renault kangoo) å jag blev då, för tio år sen imponerad över hur rymlig den var, så du hittar säkert en lösning med nutidens bilutbud!

    Gilla

 2. Jag är ju helt såld på våran caddy. Inte snygg, inte sexig, men slukar allt!! 😉 Inte så himla dyr jämförelsevis heller. Det kan inte vara en slump att typ var tredje bil på en agilitytävling är en caddy…

  Gilla

  • Ja den verkar ju bra! Vår polo går ju sönder konstant och min golf var fruktansvärd så det är tyvärr den känslan som slår över när det gäller WV..

   Gilla

   • Jag som alltid tänkt på VW som ett bra märke. Vår lupo gick som en klocka och ”finbilarna” på liu är ju passater. På verkstan säger dom att casdysar är sådana som går och går och aldrig krånglar. Men det där beror ju såklart på vad man har turen att få för ”individ”.

    Gilla

 3. Minns att vi diskuterade detta en gång, jag förstår att det är klurigt att hitta en stor bra bil som drar lite bensin och inte är för dyr. Vad gäller barnvagn och babyskydd så vet jag att en del tycker att det är bra att man kan fästa babyskyddet på vagnen för att slippa bära detta. Vi har aldrig funderat på detta, om Lowe behövde sitta i babyskyddet bar vi helt enkelt. Låter dock som ni ska ha en vagn med 4 stora hjul då ni ju både bor på landet och har vovvarna. Många jag känner har haft Emmaljunga city cross, vi har systervarianten med små hjul och den använder vi fortfarande trots att grabben är snart 3 år. Liten vagn med mycket plats för barnet, dock ganska liten korg men har man bara en rejäl skötväska och krokar på styret så räcker det! Lycka till i barnvagns- och bildjungeln!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: