Troll är dagens stjärna

Jag ger inte Troll mycket cred i vallningen men idag var han en riktig hjälte och visade att gammal är äldst när han höll tackorna åt mig och Yeti. Yeti var sist ut och fåren hade tröttnat. De hade INTE lust att ställa upp för att träna en alldeles för het unghund och bestämde sig för att dra hem på hederliga skenmanér. Mot tackor som skenar är Yeti chanslös, eller det skulle nog bara bli vild jakt och jag var glad att jag hade lagt Troll på pass. Min fina gubbhund mötte upp, stoppade och höll fåren trots att de gång på gång försökte finta bort honom och han visade verkligen vilken känsla för att balansera djur han har. Roligt hade han nog dessutom 😉 Tyvärr fick jag aldrig tag på dem igen med Yeti utan vi fick ge oss för dagen.

Monster var riktigt duktig och jag är ju bra sugen på att starta honom. Nu när jag framöver kommer bli för tjock för att springa kommer det ju funka bättre att valla, åtminstone med Monster! Yeti kräver däremot en hel del fotarbete och kondition 😉

Imorgon ska vi på kurs, ska bli kul och nyttigt att få tips i unghundsträningen!

(Blogg100, inlägg 21)

Publicerat på 21 mars 2014, i Vallning och märkt . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Åh, vad jag blir avundsjuk när jag läser om alla som vallar nu! Vill också!!! Klart att du ska sikta på att tävla med Monster! Unga herrar brukar kräva lite fotarbete ja. 😉

    Gilla

%d bloggare gillar detta: