Åh så roligt att valla med lillskrutt!

Vi har varit på kurs och vallat idag! Så himla roligt! Jag fick en massa nytändning och tips och det här känns riktigt bra!

Vi hade bokat in tre unga grabbar på två timmar hos Jörgen Olsson och killarna var verkligen olika! Den yngsta är inte tänd utan sprang mest runt runt, den andra unghunden är en mjukis med fina rörelser och så har vi Yeti då som är helt tänd och riktigt tuff. Yeti var också äldst och den som vallat mest tidigare.

Vi jobbade mest med att sätta press så att Yeti ska börja hålla lite avstånd, flanka ordentligt och balansera. Jag får inte riktigt igenom det utan vi får jobba på att jag kan hålla tillräcklig press på min väldigt tuffa unghund. Detta är vad jag ska jobba vidare med, att hålla flankerna (inte sugas in mot flocken) och att driva mot mig. Idag har han bråttom bråttom och går för nära och jobbar lite för mycket och intensivt.

Mot slutet gick han så himla fint så jag har aldrig sett honom röra sig så bra! Jag fick världens nytändning, detta ska vi jobba vidare på! Nu är ju Jörgens får lite snällare än våra, men klarar vi våra tackor sen så ska vi kanske klara det mesta 😉

Jörgen tyckte att Yeti har jättefina rörelser och att han kan bli en riktig topphund och sånt är ju alltid roligt att höra! Kraftfull och tuff var omdömet och det håller jag ju helt med om. Yeti skulle aldrig lägga av att jobba och han är envis till tusen. Men att vara envis är ju en väldigt bra egenskap om det är motigt eller om en hanterar tröga eller tjuriga djur, det är iaf det jag säger till mig själv när Yeti poppar upp som ett popcorn, skakar på sig och gör om det som jag precis bannat honom för 😉

Monster fick göra ett hämt också, jag ville ha tips på hur jag ska jobba med att han inte riktigt öppnar upp. Jag fick lite tips och håller vi igång träningen nu så ska det nog bli bra 🙂 Jag är ju väldigt sugen på att tävla i år, däremot är det väl tveksamt om det dyker upp nåt när vi hunnit träna tillräckligt och innan jag är för tjock. Men det går att ansöka om att hålla valltävlingar mycket senare än t ex agilitytävlingar och chansen finns att det kan dyka upp något!

(Blogg100, inlägg 22)

Publicerat på 22 mars 2014, i Vallning, Yeti och märkt . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Kul det låter! 😀 Och härligt att han går så fint!
    Nu tycker jag att Taim kan bli lite äldre så vi kan valla mer på riktigt oxå!

    Gilla

  2. Kul att kursen gav så mycket! Blir skoj att se Yeti framöver!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: